Tjunionde MAJ!

Nu så! Man måste ladda lite. Jag håller på att göra egen müsli, om den blir bra så ska min blogg bli en mattipsblogg istället. Är det någon som kan stå i i köket så är det jag. Till exempel häromdagen när jag brakade loss med en riktig festmåltid bestående av vita bönor med vita bönor och bröd. Ibland blir maten lite väl torftig när man är ensam, har jag lagt märke till. I början av min ensamstående period var jag ändå rätt flitig, frukost och middag. Sen började jag dra in på middagen då och då vilket var lite dumt eftersom matlådan då blev lidande. Så det fick bli ärtsoppa och sånt som kan lagas i mikro till lunch på jobbet, dock ej färdigrätter. Det vet ju alla hur onyttigt är, alla utom möjligen en del av mina kollegor. Jag har nog läst om tillsatser, gudars vad de fuskar med maten.

Sen blev frukosten lidande, det går ju faktiskt att äta en macka på väg till jobbet. Eller dricka lite filmjölk som hastigast. Det går ju alldeles utmärkt och gör också att man sparar någon minut som kan användas åt att sova istället. Man kan faktiskt spara ytterligare någon minut (=sovminut) om man hoppar över frukosten helt. Det gillar jag i och för sig inte, men vad gör man inte för den där åtråvärda sömnens skull? Så nu består min frukost helt av handplockad frukt från fruktkorgen som står i fikarummet. Alldeles gratis. Sen har vi frukostpaus klockan nio så någon nöd går det inte på en, det får man ju tillägga. Eftersom jag oftast inte lagar mat på kvällen (2laZy4thaT) har jag inte längre någon matlåda, därför går jag till lunchrestaurangen och kostar på mig en dagens och eftersom jag kostar på mig en sådan är jag både för snål men mest för lat för att äta något riktigt på kvällen.

Jag undrar lite var all tid tagit vägen egentligen. Jag hade ju tänkt ta itu med allt under ringhalsvistelsen. Träna, springa och äta nyttig god mat och bli en atlet till sommaren. Nu har jag varit där sen vecka 7 och jag kan bara klia mig i huvudet och undra var all tid tagit vägen. Då får jag mjäll under naglarna.

Jag hör min karl i trappen. Imorgon är det granplantning som gäller. Säsongen sätter igång hörreni! Änteförligen som Knuban hade sagt.

/Rudan


RSS 2.0