Men vart kommer allt bajs ifrån?

Åh göud! Fylla år, det är något av det roligare jag vet. Att fylla 20 år, det var nästan lika bra som att fylla 18. Men 18 var bättre. Det var då jag kände att mitt liv var fulländat. När mina årskurskamrater längtade till studenten och friheten kände jag mer att livet, det var att bli varje morgon bli väckt av sin ömma moder, att slippa ha en egen bil som kostar pengar utan istället låna gratis, att ens enda plikt var att gå till skolan vilket innebar att man träffade vänner varje dag och att kunna köpa folköl i vilken affär som helst. Det var livet. Så rätt jag hade redan då.

Men nåväl! 20 är inte så dumt det heller. Det känns inte så häftigt att vara 19 ånhalv, ha ett eget hem, tjäna sina egna pengar men ändå behöva be pojkvänner och bröder om de skulle vilja vara så bussiga att handla några öl om de ändå möjligen har vägarna förbi systan. SÅATTEH! Jag passade på att besöka stället två gånger, för säkerhets skull. DjB tyckte att jag var lite töntig, men vadå. Det kan jag kosta på mig faktiskt, så kul var det att lägga öl, vin och sprit i korgen. Igår hade jag festligheter i lägenheten, det var kul. Mina kompisar är väldigt kul och deras pojkvänner och bröder också!


Emma startade viskleken, för den är ju rolig, och viskade till Erik. Erik viskade i sin tur till Barry; "Jag vet inte vad klockan är". Barry hade inte hört att vi lekte viskleken. -Nähä, svarade han och tyckte att den där Erik var ganska dålig på klockan för att läsa på universitet. Den hängde ju på väggen. Hahaha, sa jag.

/Rudan - mogen för systan och mer därtill.


Utkast: Det har ...

Under dagen kan jag ibland anteckna saker som jag kan skriva om. För jag har väldigt bra fantasi när jag jobbar, jag brukar skratta mycket för mig själv och så. Idag började jag skratta åt en incident som inträffade när jag var hos Snudan i lördags. Hon och Martin har lyxat till sina köksstolar genom att ha dynor på dem. Inga sådana där tunna som hos farmor, nejdå. Tjocka. Vi satt och pratade rätt länge sådär som kvinnor pratar med varandra. Förtroligt, ni vet. Kvinnor. Snudan påpekade att hon hade en väldig rövsvett, ja rent enorm var den. Jaha, sa jag. Ja, så kan det ju vara ibland. Sedan gjorde vi något annat och sen satte jag mig på hennes stol. OH gud! Dynan var ju helt fuktig! Blöt! Det var allt ena kopiösa mängder rövsvett som trängt ut på dynan. -Men Snudan! utbrast jag och kiknade av skratt. Det var inte rövsvett, det var tevatten Martin hade spillt. Hihihi.

I måndags skrattade jag väldigt mycket åt filmen blades of glory, den är rolig. Häromdagen såg jag den för tredje gången och gudars vad kul den är.



/Rudan


Mark Knubfler.

Jag kom hem, var ganska glad. Kikade vanan trogen ner i akvariet och tittade lite extra till den lilla spjuvern i yngelburen. Vad nu! Till min fasa var den tom! Den har kommit ut och de där andra ondsinnade fiskarna måste ha ätit upp den. Fy! Den var mitt hjärtebarn och jag har vårdat den ömt i flera månader, till vilken nytta!!? Jag har god lust att låta de där fula fiskarna klara sig själva framöver. De får äta upp varandra tills bara en är kvar, den ska jag ta hand om. Så jag slipper bli såhär sårad igen. Uppriven är jag. Tvifan för scalarer.

Man tröttnar ibland på riktigt. Varje dag klockan 6 ringer mobilen. Jag stänger av. 6.09. 6.18 går DjB upp. 6.27 går jag upp, DjB kör till jobbet. 6.34 letar jag efter min strumpa. 6.38 har jag hittat den och äter müsli. 6.47 borstar jag tänderna, matar fiskarna och smörjer in ansiktet med foundation för att inte vara så ful. Tjockt. 6.52 cyklar jag till jobbet. 6.57 säger jag god morgon till de andra, ställer in matlådan i kylen och sätter mig ner på min plats. 7.00 börjar jag. Sedan går dagen och 16.07 är jag hemma igen. Inte för att vara sån eller så, men när man kommer till insikt om saker och ting är det så att man tar sig för pannan och utbrister OOH GÖÖÖÖUUD i en uppgiven suck. Och trött är man. Knuban kunde inte haft mer rätt. Jag avundas dessa karlar och kvinnor som efter jobbet och på helgerna renoverar badrummet, påtar i trädgården, tränar, lagar mat som tar lång tid och är VAKNA (!) på sin lediga tid. Det som får mig att hålla modet uppe om dagarna är tanken på att jag så fort jag kommer hem ska lägga mig. Det är ofta min första tanke när jag vaknar. Direkt när jag kommer hem ska jag sova! Oh Göud! Det är inte så ofta det verkligen blir så för oftast lagas det mat först, men sen är det powernap som gäller för både mig och min hjärtevän. På det planet har vi inga som helst kommunikationssvårigheter. Äta, sen sova. Nåja. Jag hoppas man hittar på något att livnära sig på som man brinner för, det blir nog lättare då. Om man är vaken 15 timmar om dygnet så är man vaken 105 timmar i veckan. Tar man bort helgen så har man 75 timmar kvar. 45 av dem befinner man sig på jobbet. 30 ynka timmar i veckan till fritid och då är 20 av dem efter 6. Fakta! Vem sa att det var så det ska vara? Och 7-4-dagar är varken sämre eller bättre än andra sorters arbetsscheman där timmarna är utspridda över veckan. Där har vi dagar som varken blir från eller till. Helger som inte innebär rast och vila utan jobb och slit i anletes svett. Nej minsann. Ett bestämt nej. Nu får det bli gröt och äppelmos och sen sängen. Ha det! 

/Rudan - i den dära arbetarklassen.

Fyyyy!

Linda myglar på jobbet, Linda myglar på jobbet..

/Rudan

Mrm

Ibland har jag påbörjat inlägg som i tanken har blivit så omfattande att jag har känt att jag har kunnat ge ämnet rättvisa, inte än. Så de får ligga i utkasten och gona till sig. Annars är jag sjuk. Man får nästan dåligt samvete över att man är hemma när alla andra jobbar. Imorgon får det bära av i alla fall.

Strax börjar Du är vad du äter, sen Lyxfällan. Nya avsnitt. Wow!

/Rudan


RSS 2.0