Ett Oh GÖöuUUD utav vällust.

Tack vare allt prat om myssäckar härom kvällen var det första jag tänkte på när jag slog upp mina ögon imorse just detsamma. Jag kanske till och med drömde om den. Tänk va, en myssäck. En äkta myssäck är inte bara något man ligger och sover eller tar en vilopaus i, oh nej! En myssäck är en ersättning till vardagsklädesplagget, istället för att varje morgon stå där i vankelmod (whattowear??) för att välja en outfit som kliar, som klämmer, som är inbekvämt (you name it) kliver man bara i den. Alternativt stiger man bara upp för den går givetvis utmärkt som sovplagg också. Du slipper helt enkelt den där jobbiga stunden och sparar cirkus tio minuter - bara det ger ett Oh GööÖUUD. Med myssäcken på dig kan du när helst det manar på, krypa in och ta dig en lur. I nedre hörnen finns hål med specialtillverkade myssäckssockor - du behöver inte frysa. I de övre hörnen finns naturligtvis motsvarande myssäcksvantar. För en liten extra summa får du en äkta myssäckshatt! Kanske lite dyrt, men tänk på! -Du behöver aldrig mer köpa ett plagg. Trånga jeans, statiska polotröjor, tröjor som glider upp ovanför både magen och sidomagarna. GOODBYE!

OH GöööUUD! Jag är den förste att införskaffa den.

/Rudan - already dreaming.

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Ja, ungefär så lät det innan idag när jag besökte banken. Ni vet, Broder Tuck. Jag VAR Broder Tuck.

Jag tror att vi har fått en ny bloggare vaa...? Phiat som i Fiat fast Phiat. Du ska veta att det finns de som är djupt imponerade av din.. ephektivism.




En av Snudan&Rudans bättre uppfinningar: The CoZyZaXx. En myssäck man varken vill eller behöver lämna.

/Rudan - stuck in the cozyzaXx with you.

-Jahaa, du tar en sovlupp! Nej, jag menar lupptupp. Nej! Lupptur! NEJ!

DjB, och sedermera även jag, bestämde sig för att inte träna idag. Någon måtta får det ju vara. Vanan trogen tog vi en powernap efter eftermiddagsfikan, det som är nödvändigt för att orka med ett träningspass efter jobbet. Men att gå och lägga sig vid 5 utan att sätta mobilen på alarm är som att ge handen och förvänta sig att ingen ska ta hela armen. Vid 8 ringde Emma. Hon stod utanför och undrade om jag ville hänga med och handla. -Va? Nä.. och om jag hade medmerakort eller icakort. -Va? Nä.. - Men det ger ju vuxenpoäng!!!!?!??!!! sade Emma hurtfriskt och att utan ta hänsyn till min trötthet. -Du vill inte komma ner då? -Va? Nä.. sa jag. -Men du säger att jag inte ringer och när jag väl gör det så vill du inte, sa Emma och skrockade åt min dumhet. Då fick jag dåligt samvete, samtidigt som jag faktiskt inte orkade, plus att jag faktiskt absolut ville träffa Emma. Så vi bestämde en fika efter jobbet på fredag. Då jag slutar 3 tänkte jag att det kunde vara passande med att ses halv 4. -Så sent? sa Emma med avsmak i rösten. -Jamen tio över 3 istället då, går det bra? Jag kan nog slå rekord på fredag, sa jag och funderade över om jag kanske är en curlingkompis trots allt.

Det dåliga samvetet och den i mitt tycke skojiga konversationen fick mig att sätta mig här efter att jag mornat mig en stund. Ungefär samma scenario utspelade sig förresten i måndags, då jag var trött på allvar. Ja, jag var så trött efter helgen att jag efter en timme på jobbet insåg det ohållbara i situationen och fick ta till det enda alternativet. Jag satte mig på toan, lutade huvudet mot toarullen och somnade. Ttio minuter senare var jag inte hälften av det vrak jag dittills varit. Helt fantastisk vad en powernap kan göra för underverk. Mmm. Tur att jag var ensam i verkstan. När jag sedan kom hem talade jag om för DjB läget, du får träna själv idag, orkar inte. Trött. Ja, jag lagar maten då ja. Och i den kanske ljuvaste sömn jag någonsin haft blir jag abrupt väckt. -SOVER DU? Du skulle ju laga mat! Oh, sedär. Två onhalv timme går fort när man har roligt. DjB fick äta pasta med snabbiff och ketchup. I protest stekte han ingen till mig. Han är lite som en katt som protestbajsar på finmattan när han inte får som han vill. Hihihi, jag ser det framför mig. En tjurig min, sittandes naken på huk på mattan. Och han som har en sådan fin låda i hallen, med ny sand och allt.



Ja, nog är han min ögonsten alltid.

/Rudan - svikaren i nöden

Varför lämna ett vinnande koncept?

Igår när jag hälsade på där hemma var det chokladpudding och kaffe till efterrätt. Min bror sa: Är inte det här festivitakaffet jättegott?  Jag sa: Hm, nja det är ju inte så fylligt. Han sa: Jamen det är ju precis det det är. Det är ju jättefylligt. Jag sa: Nä, kanske inte ofylligt då, men det är beskt. Han sa: Va? Det är ju verkligen inte alls beskt. Det är ju tvärtom, det är gott för att det inte är beskt. Min bror är inte den som säger saker bara för säga något, utan han tyckte verkligen det. Och jag tyckte verkligen tvärtom. På paketen beskrev de kaffet som fylligt och obeskt, så det kanske är jag som får omvärdera mina smakuppfattningar. Lite pinsamt i så fall, för jag har gnällt på beskt och surt kaffe sen jag började dricka kaffe.

Kaffet i skolan var gott. Ida i cafeterian sure knew how to brew some hellofagood coffee. Det är lite lustigt, jag började dricka kaffe när de började med blockschema på Ekbacke. Det krävdes nästan utav en. Och det gör det, min bror började också dricka kaffe när han började där förra året. Han var nästan emot kaffe innan. Men det ska ju vara en massa goda antioxidanter i så det gör kanske inte så mycket. Fast gudars vad jag genom mitt kaffedrickande har bajsat på skolans toaletter. Det sätter verkligen sprutt på magen. Jag har aldrig förstått människor som inte har kunnat bajsa i skolan, eller jo, det har jag på ett sätt. Det är inte så kul att komma ut från toaletten rakt ut i korridoren  och så kommer en bajsdoftdust ut som en aura kring en. Men jag har aldrig förstått hur fan de kan hålla sig en hel dag. Jag bajsade till och med innan vi skulle springa ut. De andra tjejerna stod och fixade till sminket och håret medan jag satt och sket. Så förberedde jag mig.

Det finns väldigt många roliga uttryck, något flera av oss har tagit fasta på. Till exempel "inget att hänga i julgranen". Det är väldigt roligt. Särskilt Enknubakaffe, jag och Snudan  nyttjar sådana användbara uttryck. Jag tänkte nu att jag skulle ha en hel lista för jag vet att jag har en hel del i mitt vokabulär, men givetvis kunde jag inte komma på fler nu. Det får bli en fortsättning på det där en annan dag när jag har samlat mig lite.

Tyvärr blev det aldrig Snudans place igår. När vi samtalade och Josse (Phisen) hade dragit sig ur med hänvisning till trötthet och matlagning med pojkvän kände ingen av oss större lust. Vi skämdes nästan när vi kom på oss själva med att hitta på anledningar till att inte festa, istället för tvärtom. Vad har det tagit åt oss? Förr i tiden räckte det med en tisdagkväll. Nja, men det är så svårt att ta sig hem. Nja, det är dåligt väder. Nja, jag är trött. Nja, jag med. Nja, ska vi skita i det? Nja, jag vet inte. Nja, njä, nej. Så det blev en djutjubarafton för min del. Det är ju bara skit på tv. Nu ska jag hem till mor och far och äta. Mums fillibubba!


Rudan - Unplugged


/Rudan

FF=PF=TK Men hur gör djur?

Vilken tjusig blogg jag har fått! All thanks to Ämmsegummsan. En prövad kvinnas bekännelser, det är jag och min blogg. Jag gillar det skarpt! Jag hade funderat på något i stil med "Upp till dans med Rudans" men jag känner att detta är något bra. Ett signum kan man säga. Jag sitter hemma hos mor och far vid min alldeles egna dator, den med alla mina bilder på, den med all min musik på. Någon gång har jag funderat på att byta ut den. Kanske till en bärbar en. Men när jag vrider och vänder på det så vill jag inte. Min dator står för en hel del. Jag är en nostalgisk kärring. Det är väl egentligen inte så att jag vill leva som jag gjorde när jag var sjutton år, utan mer bara att man under den tiden man gick i skolan helt oundvikligen var med om fler saker än man gör idag. När man jobbar är det det man gör om dagar. Man träffar inte sina kompisar dagligen vilket medför att man helt enkelt inte har företeelser som tioitiofikan och dåliga smeknamn. Man har däremot pojkvänner vilka gör att kamratbehovet inte är lika stort om vardagarna, ända tills en propp lossnar och man blir tokig för att man ALDRIG träffar sina kompisar och att man ALDRIG gör tokiga saker längre. Det är ju inte sant. Men det händer inte lika ofta längre. Och när det inte händer lika ofta får man ju tänka på det som har varit. Vissa saker har man fått så stor distans till att man kan skratta åt det även om man skämdes ihjäl för några år sedan. Det är bra!

Igårkväll väntade jag besök av mina kamrater. Det var inte Eddie, Murphy, Ted och Glen. Nej, det var Ellen, Jessica, Emma, Ulrika och Josse. Det finns inget jag uppskattar mer än det där. Själaglad är ordet. Emma redogjorde det på ett väldigt fint sätt tyckte jag. "Gemenskap på äkta". Ja det var det.  Vi lyssnade till och med på Mamma Mia-musiken. Det roligaste var kanske Jessica som på alla sätt håll låda och var redigt på gånga ända tills, ja plötsligt sov hon. Inte för att hon var särskilt drucken utan bara för att det är allt eller inget som gäller. Det tråkigaste var att jag och Josse laddade för en pubarunda som det bara blev skit av. För Puben var stängd. VA! What an outrage. När man väl vill gå dit är det stängt. Vilken puckad tid att ha semester på. Nåväl! Tack för igår, det gjorde min dag! Ikväll är Snudans the place to be, har jag hört.

DjB är uppväxt i Tungelsta, några kilometer från Tungelsta ligger Västerhaninge och alltihopa ligger i Haninge kommun. Om jag har förstått det rätt så det själva staden Haninge som heter Handen och det är jättekul. Verkligen jättekul!
-Iiih!
-Nån är i nöd! Poliis!
-Haha, äntligen, nu är det julafton! Här har du en klapp, och här har du en. Fler paket att slå in, haha.
-Men vänta Henry Henry! Sluta, det är ju en kvinna du har givit på moppen!
-En kvinna?
-Men snälla Henry, varför?
-Det var så mörkt bara, jag såg knappt handen framför mig.
-Handen? Men vi är inte i Handen. Vi är i Västerhaningee!

Jag kan inte hålla mig, inte någon gång.

/Rudans

Oh GÖUUD.

Jag införskaffade mig idag ett musikskivalbum, och inte vilket som helst. Nej, Dire Straits musikskivalbum var det. Ett köp jag länge gått och funderat på. Ska jag, ska jag inte? För jag är i grund och botten emot hela skivbolagsindustrin. (Mest för att det är dyrt men också av andra anledningar). Dire Straits är ändå ett band som ligger mig varmt om hjärtat. Mark Knopfler va, vilken kille. Så jag gjorde slag i saken och köpte skivan. Åh Herregud! Köpte du skivan!?!? säger ni med en illa dold men även smäktande ironisk ton. Det gjorde jag, och jag ångrar mig inte.

Här är något för alla er som står där i drivor av disk och undrar var allt kommer ifrån - Ett Hushållstips!
Har du någon gång tänkt; oh gudars, jag är verkligen inte förtjust i disk. Låtom mig delegera jobbet till min partner med hänvisan till att jag minsann har gått ut med soporna flest gånger. Hur stor sanningen än ligger i påståendet. Har du någon gång tänkt att du faktiskt är mer villig att starta ett gräl än att ta itu med detta förhatliga göromål, detta vardagens gissel? Är så fallet kommer här några små matvettiga tips:

1. Allt som det bara har varit vätska i (ej olja), är rena om man drar dem under kranen.
2. Allt som är ingrott tål att väntas på. Fyll med varmt vatten, gör något annat.
3. Diska bara dina egna saker. Diska dem direkt efter måltiden och använd alltid samma. Alternativt diska dem inte alls.

Eftersom jag är ny på det här med hushållstips hoppas jag att ni har lite överseende. Tids nog ska jag bli en ny Martha Stewart, fast utan den konstiga framtoningen.

Mitt akvarium är numera något som tynger mig allt som oftare. Hur fan har det kommit sniglar dit? Varför ligger en fisk och vilar sig botten? Det är inte en mal. Inatt drömde jag att alla dog. Usch, stackarna. Jag får väl se vad som händer. Bu.


/Rudis på Rudan


En liten klick bara. Tack det är bra så, tack tack.

Va? Skulle det vara pinsamt att kolla på Rix FM festival? Det var ju E-type!!!! E-TYPE! Om jag hade vetat att jag skulle få se E-type live i lördags när jag var elva år hade jag smällt av. Fan vad han är bra. För övrigt var Malmöfestivalen medioker.

Det fanns en tid då man kunde lita på att jag var inloggad på msn senast halv 5 på eftermiddag och minst fram till 11-tiden. Såvida jag inte tränade handboll. Då loggade jag in igen vid den tiden. Man kunde också lita på att man kunde nå Ellen på msn under ungefär samma tider. Man tvivlade inte på att Emma hade uppdaterat sin blogg både en och två gånger sen sist man kollade. Jessica var inloggad. Alla var inloggade! Var inte det härliga tider? Oh GÖÖUD! (Tar mig för pannan). Just när jag skriver det här så loggar Snudan in. Vilken överraskning.

Jag känner på mig att det är någon som pockar på uppmärksamhet då någon sitter och kommenterar filmen på sexan. Så off I go. Man är väl en älskvärd älskling liksom.

Okej, ni kan lugna era puckar! (pugor)

Oh gööud! Här seder en annan och kollar på formel 1 helt utan fri vilja. Många av er har hört av sig till mig och undrat varför mitt namn är Rudan. Var det kommer ifrån, om det är taget eller utländskt. Nej, go' vänner! Rudan kom till en eftermiddag då vi funderade lite över fula smeknamn. Rudan, det är ett fult smeknamn. Ojoj vad fult och roligt. Det låter som en ruva, hihihi. Och Snuuuuudan, haha! Fniss fniss.. (kvävt fniss). Snudan, det är inte bara kul för att det rimmar på Rudan och för att det har ett S i sig, som i Siv som också är ett roligt namn. Nej, Snudan kan uttalas Snuttan om man vill vara petimäter. Men Snudan är lite mer laidback, lite mer avslappnad. Det är sånt vi gillar, sånt vi vill tillämpa. Heter man -udan, då tar man en sak i sänder, man oroar sig inte i onödan. Man lutar sig tillbaka riktigt ordentligt, kanske mest? Nej, ni. Lite mer uda och uba hade vi behövt här.

Jag känner mig glad, nöjd och tillfreds. Mmm. Jag suger på det.

Det där jävla akvariet skänker mig så mycket mer stress än harmoni, det ska jag säga er!

/Rudan - upp!


Nostalgikärring

När jag ser bilderna Snudan har lagt upp i sitt senaste inlägg, särskilt den övre, minns jag bara det roliga vi hade i skolan. Åh göud! Kreativitet. Är det några som Lever Design så är det vi. Vi ÄR Produktutveckling. När oinvigda ser Snudans övre bild tänker de kanske Jaha, Linda med ett förvridet ansikte håller i en bit rör. -Ja! Det kan man tro. I själva verket är det en cool'n'heavy deff'n'black pistolbazooka ("gunbaz") vi har funnit under en mättur i verkstan. För det ska ni veta, allt börjar med en measurement tour. Utan skjutmåttet är vilken produktutveckling som helst inte vatten värd.




What's with this picture, då? Jo, Josse är nyttig. Hon äter en morot. Ovetandes om kameran? Nej, hon trodde bara att hon skulle göra sig bra på kort med en bit grönsak i munnen. Ellen är kanske inte så laidback, men hon är cool ändå. Hon har en Metallicatröja på sig. Då får man göra konstiga saker utan synlig anledning. Johanna var den enda som insåg att bilden inte skulle bli så bra och att kameran stod snett. Hon gjorde således det bästa av situationen och hittade i alla fall kamerans blickfång. Jag själv sitter och ler avslappnat mot en vägg, helt omedveten om något som heter vinkel.

Lördag afton

Nu så, nu så, NU SÅ! Börjar jag jobba igen. Göttans.

Det har varit semester, go' vänner! Inte fan skriver man då, kan tänkas. Jo, jag hade velat. Det vet ni. Men jag har prioriterat. To get laZy..

Jag vet inte alltså.. Men det kommer. Det jag ska skriva om. Något finns där, djupt inne. Att mina fiskar dör för mig. Jag såg nyss att en verkar ha sår på sig som om de andra äter på den fast den lever. Vilka otäckingar. Jag blir faktiskt lite illa till mods. Någon av varje sort utom malarna har dött så det verkar inte följa något mönster. Tell me what to do! Något annat, tosigt, var när jag la glasskivan som täcker akvariet över en fåtölj för att jag skulle byta vatten, som jag brukar göra. Sen slog det mig att det var irriterande att det alltid är jag som får engagera mig när vattnet ska bytas. Möjligen att DjB hjälper mig att hälla i vattnet för att hinken är för tung, men att göra grovjobbet; få äckligt fiskvatten i munnen och preparera vattnet, åhgöuudnejdå! DjB, han är en glidare han. Och då var det ändå han som propsade på om att vi skulle skaffa akvarium. Jag sa att det var jobbigt, men lyssnade någon på mig? Icke! Nu stod jag alltså där med ett ph-värde som inte var vad det borde vara. Grr, sa jag. Bubbel bubbel, sa DjB. GRRR, sa jag och kastade en paket fiskmat åt ett helt oplanerat håll. Klirr, sa glasskivan. Det var väldigt onödigt.

Det ska verkligen inte påstås annat än att DjB gör mycket i hushållet, kanske mest, men man tenderar ju att fokusera på det man själv gör. Hade man varit mer metodisk och harmonisk hade man kanske inte gjort det, man kanske inte heller hade kastat fiskmat på glasskivor då. Men Osbyglas blir nog glada.

Jag skjutsade Barry och Christoffer till Hässleholm för en stund sedan. När jag körde förbi McDonalds kände jag mig trött och sulten. Jag bestämde mig för en enkel burgare och en enkel kaffe. Mäkta var min besvikelse när kaffet visade sig odrickbart. Om de hade valt att bränna kaffebönorna för att de tyckte att smaken blev godare då eller om det var utav ren okunskap vet jag inte, men kaffet var otjänligt. De kanske bara var elaka? Det var SURT, Snudan! När vi var over there med familjen smakade kaffet ungefär likadant. Smaken och färgen kunde sammanställas till ett ord: ljusbajs. Som Tekaffe. Taffe. Våra släktingar hade efter idogt letande hittat ett kaffe som åtminstone var okej, european roast hette det. De är så mesiga, de där borta. Höhö.



/Rudan - tröttsam


RSS 2.0