I don't want to lose you.

Ikväll, ikväll. Dånseklär på. Bekvämt. Dansant. Dånseskor på. De har stil, de har klass, de har låg klack och rund tå. De är: Fotriktiga. Inne på lokalen, vadnu? Vad spelas? Techno? Fy för jäsiken! Svassar fram till discjockey för kvällen: Hey, jag har kommit för att Dånsa. Han ser oförstående ut, fingrar på Rihannas nya. Dånsa, jag vill bara DÅNSA! En glimt tänds i hans annars trötta ögon. Kan det vara? Ja. Det är inte för bra för att vara sant. En euforisk känsla rusar genom kroppen. Välbekanta dunk, discosound på äkta. Plötsligt har dansgolvet fyllts av diverse dance moves. Gräsklipparen är ett måste. Det är nu det är dags. Dags att Dånsa.


Söndag

Gratulationer till Rebecca som blev 20 år igår. Tack för en trevlig afton. Det är konstigt med barndomsvänner, man kommer ju alltid ha något gemensamt med dem och även om det går lång tid mellan träffarna så är det alltid kul när man träffas. Annars känner jag ofta att jag umgås för lite med mina kompisar. Det bara blir så. Det ska planeras för att ses, för annars gör man inte det. Så länge man gick i skolan träffade man på varandra på bussen eller i skolan. På tal om, jag har upptäckt en egenskap hos mig själv. Jag har väldigt svårt för att skiljas åt eller lägga på luren eller avsluta ett samtal vid matbordet. Är jag ute och går med någon så följer jag inte halvvägs, nej jag följer efter dem till deras dörr. Pratar jag i telefon blir jag missmodig när den andra säger 'jamen du får ha det så bra'. M-men men! En annan sak jag tänkt på är att jag ibland inte känner att jag är med mentalt i ett samtal. Jag pratar men huvudet är inte med. Det är konstigt. Jag har ungefär samma känsla just nu faktiskt. Jag är inte med mentalt i detta inlägg. Ordbajseri kallas det.

/Rudan, sisådär.

Sommartider

Jag har blivit ensam. Lämnad, övergiven och utan min vän i sikte. Och regnar gör det. DjB har begett sig till Norge. Han ska visa norrmännen hur man lägger en äkta svetssträng antar jag. Förra året jobbade jag en vecka i Norge, det var kul. De sa 'grejt' ofta. -Det är grejt. Wow, tänkte jag. Min ventil är alltså toppen! I en veckas tid trodde jag att allt jag gjorde var toppen, superbt utfört. Sedan fick jag reda på att grejt bara betyder okej. Det var lite snopet tyckte jag. Men norrmännen var trevliga. Förra året jobbade jag också på Ringhals, där var det också rolig stämning. Kenneth sa 'ja, han är inte redigt redig han' om någon. 'Vuxendamp' fortsatte han. 'Det var nog han som skrev Mein Dampf', avslutade Mårten efter en kort stunds tystnad. Det tyckte jag var roligt, ha ha ha! sa jag. Det var lika roligt som när vår mattelärare Dennie frågade om någon visste hur de gjort för att räkna alla indier, apropå exponentiella funktioner. De är ju så många i Indien. - De satte en prick i pannan på de de räknat, fnissade jag. Hahaha, fyfan vad fyndigt!

Nu har jag alltså föräldrafritt i tre veckor, veckor jag skall använda åt att hitta mig själv. Snudan kom med förslaget och jag tyckte att det var en bra idé. Så nu skall det powerhittas. Eventuellt provar jag på Pilates i veckan. Annars fuskar jag en hel del med träningen när DjB inte är hemma. Det går lite i perioder det där, ibland är det så fruktansvärt tråkigt att träna och finns det då ingen som säger att man är lat och lite tjock om man inte följer med, då är det lätt att dras med i lättjans sväng. Men det har jag ju tagit upp innan.

Oh, biljett ska beställas till tivolirock å det snaraste! Det blir Rudan&Snudan som i forna dagars glans. Den allra roligaste gången var första gången. Jag ville lyssna på Melody Club men vågade inte erkänna att det bandet lockade för de coola hårdrockarna som vi umgicks med kvällen till ära. När Hammerfall steg upp på scenen var vi däremot alla på samma våglängd. Förkärleken till detta fantastiska band smög sig visserligen på under gymnasiet, men det var nog denna kväll som kulmen var nådd. Kulmen blev ett crescendo, ett crescendo som ekar into the eternity. Som om det inte vore nog så har de verkligen fått en uppsving av Joakim Cans medverkan i Körslaget. Killen är FOLKLIG! Hammerfall, hammerfall, hammerfall! (till tonerna av Renegade). Med detta avslutar jag kapitlet Hammerfall på bloggen, det känns som att man tjatat lite. Det finns ju så mycket annat man kan skriva om.


(Hårda killar har samlats vid en skogstjärn för ett dopp. Naturligtvis badar de med kläderna på, de är ju som sagt stenhårda. Harder than rocks är deras valspråk, meliodiös rock med inslag av steel är deras motto. Det är deras melodi, kan man man säga).

/Rudan med kärlek


Överraskning

Jag vill å det bestämdaste hänvisa till Snudans blogg. Vilken kvinna!


Eftertankar

En gång skapade jag ett konto på Helgon.net. Jag var inne på det kontot nu och fan vad kul! Det var då den rätta humorn svämmade över alla sina breddar. Det bara stänkte ordlekar och ironi. Det måste vara så att humor frodas i skolmiljö, det är så att man saknar den där jargongen något alldeles extraordinärt. Ibland tränger det på ordentligt, som till exempel nu när jag kikade på min helgonsida.

- Här sitter vi och gafflar, forking against each other.
- Nej, we should not forget that the horse made of steel does not fear the radiant moon.
- No, very not. And right upon it he will strike like the prowler who runs through the night, when the hammer is the sign.
- The writings on the wall are now seriously raging, by them we must fear the outlaws, standing alone and
- Oh no! I think we've gone lost in our metalforces.

Så gick det till när vi förvillade oss i våra metaforer.


Så kunde det låta på tioitio-pausen när vi raljerade över fenomenet Hammerfall.

/Rudan

Vad händer? Det händer! Brunan-08 närmar sig med stormsteg!

Jag är inte lide seg, det vill jag lova. Men i veckorna har jag tydligen inte orken, tyvärr. Jag hade önskat att jag uppdaterade så mycket oftare då jag på jobbet kommer på de mest briljanta meningsformuleringar och ämne. Men icke. När jag kommer hem är det som bortblåst och jag lägger mig i soffan för att pilla navel. Har knappt ens tränat denna veckan. Det är dåligt, usch så dåligt!

Den gångna helgen var givetvis kul och skojig! Den bjöd på mycket och speciellt mat, öl och vin. Mm, trevligt! Det roligaste stod kanske min bror för. Hahaha! Först blev jag dock arg men när DjB skrattade så att han kippade efter andan insåg jag också det roliga. Nog var det kul!

Jag vill medge att om det är något är kul så är det när det drar ihop sig till festligheter i Osby. Jag tycker att det är så himla skoj att träffa människor man inte träffat på länge och så. Det kanske är lite nördigt men jag tycker faktiskt att sådana fester smäller allt bra mycket högre än s k "utgång", ["(utgång)"], där det skall dansas med okända människor tills man blir nykter och skäms och vill hem. Men jag är ju lite gnällig. Förra torsdagen var vi på Älmhults studentfest. Jag tog Barrys hand (så mjuk fast ändå manligt hård) för att han skulle följa efter mig. Jag släppte den en stund och tog den igen. Kom här. När jag tittar bakåt för en kärleksfull blick ser jag att handen tillhör en karl med dreadlocks och ett lyckorusigt leende. Aah! Släppa! det var tokigt, gud så tokigt.

Jag ska byta jobb! I augusti återvänder jag till Meccon, mitt kall i livet. Ventilservice, det ni. Nog för att svetsning kan vara något mer stimulerande i sig men när man tänker på omständigheterna så blir det ändå ventilservice som tveklöst väger tyngst. Så jag har sagt upp mig. Bomtjackalack nejtack sa jag till dem och angav besinkostnader och pendlingen som orsak. Jag är ju inte den som är den, som bekant. Men gubbarna på Hypro är goda : )

Min fisk har ynglat! Tyvärr var de flesta dödfödda. Det var sorgligt. De fick en sedesam begravning i toaletten. Bululupp. Men två lever och de får i sanning min kärlek. Jag har skurit ner på min DjB-tid för de små liven. Jag kommer att vara otröstlig om jag hittar dem med buken uppåt. Må det gå dem väl.

En Knuba Kaffe har rätt om Martha Stewart. Om man på allvar menar att salladen behövs torkas och rådet är att använda torktumlaren till detta då har man inte alla tomtarna på loftet.


Grattis till studenten, mina vänner!


Ps. Jag tycker inte om formatet på mina inlägg. Jag vill kunna skriva mycket om en sak, men nu blir det bara korta stycken. Synd.


RSS 2.0