Rudan uppdaterar igen

Här sitter jag i mitt nya flickrum. Och ser fram emot innefelytteningsferren i Arlöv i helgen. Hoppas det blir kul. Hoppas vi hittar dit. Jag fick en skitsvår uppgift av Ellen. Att skriva ner de 15 bästa författarna enligt mig på en kvart. Efter en kvart hade jag kommit på Astrid Lindgren, och det hade Ellen redan skrivit. Sen skrev jag ner alla författare jag överhuvudtaget kom ihåg att jag hade läst, det blev nio. Och då var det två barnboksförfattare och en serieskapare. Inte alls något coolt som J M Coetzee eller Karin Boye. Alltså är jag en obildad drummel och det hade man ju kunnat tänka sig faktiskt. Jag funderade häromdagen på om det är centrifugalkraften som gör att man får plocka upp nya stenar ur åkrarna varje år. Barry och Johan hånade mig en stund tills jag förstod att det ibland är bättre att vara tyst än bevisa sin dumhet. En lärare sa så här: "Det är bättre att verka dum i en minut än att vara dum hela livet". Alltså att om man har en dum fråga så är det bättre att fråga än att aldrig få veta svaret på sin dumma fråga. Jag vet inte riktigt det jag.. På pappret låter det ju bra.
Det är så att det killar lite i mina ben efter att åka skidor, dessutom har jag fått 10% på boende i stöten. Jag vet att jag har tjatat sen i vintras men oh vad kul det är! Det är en sådan speciell semesterkänsla att sitta i en varm stuga med chokladmjölk på kvällen efter att ha åkt hela dagen. Sträckning i ljumsken och smält snö på golvet som man trampar i och får byta strumpor fast man precis tagit på sig ett nya. Is i backarna och snor i halsduken. Knubaliftar som går så långsamt att de precis inte går bakåt. Kö i minst två timmar för att hyra ett par skidor. Bilåkning i tio timmar. You name it.
Jag har inte fixat diabilderna över usa-resan än, men här är en av bilderna. Jag och Kalle, grand canyon.
I tukt / Rudan

Kanske?

Jag har fått för mig att det är såhär det går till:
-Kärlek. Är inte det det mest komplexa känslotillstånd vi människor har?
-Jag hör dig broder. Man skulle så gärna velat uttrycka sin kärlek mer, men hur gör man? Kvinnor i allmänhet och Linda i synnerhet missförstår mig så lätt.
(Jag öppnar dörren)
-... Jaföffan vettu, slagskott rakt i kassen. Slutade 5-2 kunde man inte tro deva..
- Åfan detsärdu? Såg när de rök ihop läppen sprack påan kunde slutat illa deva.. Höhö! Men du, kan vi inte sätta oss i soffan på ett slappt sätt och kolla på Inter-Barcelona och låtsas att vi bryr oss tills Linda suckar och går igen?
Såhär kan det också gå till:
- Jafföfan vettu, du skulle varit med på pilotventilerna i PS, värsta jag sett! Hade ätit hål rakt genom käglan, jävlar vad aggressivt media det är.
- Åfan detsärdu? Kan man inte tro.. Stoppa en burk belzona i inloppet så ska du nog se att det blir tätt, höhö!
(Barry öppnar dörren)
- ... Älska är ju ett ord man bara vill säga om man verkligen Menar det. Förresten, vad tycker du om smink? Jag älskar smink!
- Oh! Jag med! Särskilt ögonskugga som är brun! Men du, kan vi inte säga ett internskämt och fnittra okontrollerat tills Barry suckar och går igen?
I tankar / Rudan

RSS 2.0