Upp som en sol

Här sitter jag och okynnesbloggar. PÅ ARBETSTID!



Då är jag glad må ni tro. Jag har märkt att det här tydligen är mitt partyleende. På mången bild ler jag detta mitt vackraste leende. Och killarna faller som käglor, kolla bara på killen bakom mig. He is purely head over HEELS.

Jag är i ringhals över helgen för här är det mysigt. Oh göud. DjB kommer och hälsar på ikväll, som om inte hälften vore nog! Välkommen säger jag.

Det sista jag vill ha sagt är att kommentarerna (liksom inläggen) är få. Kom igen nu. Släpp lös tyglarna. Visa hattarna!

Jo, jag ska springa tjejmilen också. Inte kvinnomilen eller pojkmilen. Nej, det är en mil endast för tjejer. Då jag är en tjej på 20 höstar som gillar långa promenader och mysiga hemmakvällar så är detta loppet för mig. Hoppas jag vinner.


/Rudan i gröngräset

Födelsedagar och brunt

Tjo! Idag fyllde min partner år. Mm, vilken kille. Jag gillar födelsedagar, jag tycker det är ett festligt avbrott i vardagen. Tårta och sång, stek och gräddsås. Det är min melodi det. Eftersom DjB håller hus här och inte där och således inte har sin familj runtom knuten så firades hans dag hemma hos oss. I Bodarp. Jag bakade en budapesttårta och den var inte dum den. Det gjorde jag bra. Säg, det var ett riktigt kalas det.

Igår var jag även då hemma hos Knut&Rut, mina föräldrar. En artighetsvisit var det tänkt som men när jag efter två samtal kommit fram till att jag inte hade något annat umgänge att se fram emot under eftermiddagen stannade jag där hemma. Och nog är väl det så naggande gott? Jag spelade lite biljard med min bror, läste lite uti vår hage och satt lite på toan. Sen fick vi inte vara inne längre för mor. Det var det på tok för fint väder för, dessutom skulle vi plocka pinnar på åkern och dra grenar. Far hade nämligen plockat fram motorsågen förra helgen. I vår familj står vi i för brödfödan. Så vi drog grenar (skittunga) och både plockade och krattade pinnar (skitmånga) och vi hann också med att åka traktorsläp. Jag och Johan tjatade lite för vi tyckte att vi skulle elda upp bålet (skitstort) som blev. Mor tyckte det blåste för mycket, glädjedödare. Jag hade pratat med Emma innan och visste att det var dags för familjen Jönssons årliga vårbål, så varför skulle vi vara sämre? Far tyckte lite synd om oss så han tände på ändå. Tyvärr var det bara julgranen som brann upp, det andra var för blött. Å andra sidan brann den väldigt fort.

Helgen går mycket fort när man inte är hemma under veckorna. Det är gött, så slipper man vara hemma så mycket. Om cirka två timmar hade jag tänkt ge mig å. Och sen blir jag där. I alla fall över nästa helg. Helgen efter det blir en tredagarshelg, då ska jag träffa Snudan på söndag eftermiddag och Emma på en annan dag. Det ser jag fram emot!

Idag fick jag förresten visa legitimation för att köpa Kiviks Herrgårdscider. Den har den hisnande alkoholhalten av 0,3%. Det är ungefär lika mycket som i filmjölk. En flaska hade redan gått igenom när kassörskan sa till mig att visa leg, så hon gick ner och hämtade den så att jag inte skulle göra en hit'n'run. -Go Barry go!! skrek jag till Barry som tog flaskan innanför jackan och sprang. Hihi. Det är bra att de är noggranna.


Se hur flickebarnens ögon tindrar. Det är inte varje dag man får chansen att åka cykeltaxi, det vill jag lova.

Det finns saker man saknar, oh göud.

/Rudan

Långt om länge

Jag sitter här och väntar på att ge mig av, kosan bär av västerut, snett uppåt. Aah.

Småningom våren kom, sjöng sin gamla trollsång om, gräs och knopp leva opp, grön blir ekens topp.

Ja, nog finns det en poet i oss alla. Det påminner mig om ett kul skämt som går såhär;

En björn och en hare satt och sket över en stock. De småpratade lite, så som är brukligt vid dylika tillfällen. Så frågade björnen haren: Tycker inte du att det är jobbigt när bajset fastnar i pälsen?
Haren funderade en kort stund och sade sedan: Nej du det gör jag faktiskt inte.
-Vad bra, sa björnen och tog haren och torkade sig med.

Den är lite djärv va? Håll med om det! I brist på fantasi kommer här en bildkavalkad.



En indisk göud? Nej, bara Snudan.





Rudan visar prov på sin Fotogenique-technique.



Karlar som snackar teknik, ni vet.


/Rudan

RSS 2.0