Bodypumpafton

Oh gud, det var nästan så att jag fick prestationsångest nu när det har gått så längesen sist. Jag ville så mycket, men det gav så lite. Englandsresan var rolig, särskilt Ellens duk. För att vara lite högtravande vill jag påstå att jag kom till en viktig insikt. Man har alla sina kvaliteter och sina tillkortakommanden. En annan insikt är att roligt är enkelt. Att byta ut alla vokaler mot U, det är kul. Att ta bort förordet hals är också kul. Att vilja döda personal som inte ger mig en handduk så att man får torka sig med ett örngott och papper är kanske inte så kul, men ack så sant! Med The luggage key! Nog om det! Julen står för dörren, så imorgon är det jag som beger mig till jenvägstoaletten för att insupa lite julmusik. Gudars, jag ska sitta där länge. Sen ska jag med all min samlade julafröjd bege mig ut på gator och torg, förbi fontänen som sprutar en kisstråle, och sprida all min julglädje. Fyfanvadgott.



Den 24:e november var det två år sen sedan DjB kastade sin lasso om mig, eller om det var tvärtom. Jag vet inte, men gott var det. Synd att jag fick för mig att det var den 17:e, något det inte alls var. Där satt vi och firade med choklad på en vanlig måndag, och så hade vi bara varit tillsammans i ett år och 51 veckor! Så fånigt! den 17:e 2006 var istället dagen då Ellen agerade isbrytare. Så det får vi tacka henne för! You won't ever get a better icebreaker than a drunk friend. Synd bara att han såg min buttcrack ("myntinkastet därbak") den dagen. Tur att han inte är så nogräknad av sig. Synd att han fortfarande retas för det. Tur att jag inte är den som tar illa vid mig.

Jag pratade nyss med Johanna, det var trevligt. En kvinna med många bollar i luften, precis som Josphe. Jag vill också ha det. Men jag är lat, ack så lat. Men min tid kommer den också, jag ska bara vila mig lite först. jag bidar min tid som man brukar säga. Jag får rysningar längs kroppen bara av att tänka på att kika upp utbildningar. Bara att åka till England var en kraftansträngning. Att sätta på en ny toarulle när den gamla är slut, bara DET är jobbigt för en kvinna som mig. Att följa ett projekt från början till slut, det är inte Linda Kristina i en ask. Inte ens mitt projektarbete är helt klart, min möbel är till exempel fortfarande inte målad. Det var ändå något jag tyckte var riktigt roligt att göra. Att ta tag i saker, det suger helt enkelt musten ur mig. När jag tänker på det blir jag först sorgsen, men snart får jag en glimt i blicken. Jag drar på ena mungipan, sen båda. Jag fnissar till lite, jag skrattar. Sen ringer jag till Snudan. Än idag! Även om det är över 1,5 år sedan vi gick i skolan tillsammans så drar vi ner varandra i fördärvet. När hon börjar kolla upp om sin utbildning, då kommer jag också göra det. Man kan inte säga annat än att vi är laidback.

En som går helt sin egen väg, som är både driftig och laidback, det är Emma. Det beundrar jag henne för. Och bra blir hon på bild också, särskilt bredvid Barry.

/Rudan


Uuuuuuud

Ih vad kul! Johanna har utmanat mig! Det är allra första gången. Jag har nämligen inte haft bilddagbok. Tyvärr har jag inte sju vänner, men en! SNUUUUUUDAN, du är UUUUUTMANAD.

1. Något jag i och för sig redan har förkunnat är att jag inte har några som helst betänkligheter vad gäller kiss och bajs. Det är roligt.
2. Jag får dåligt samvete om jag köper det icke-ekologiska men billigare alternativet. Därför kan det ta väldigt lång tid för mig att handla. Speciellt när det kommer till bacon, snåla för en ledsen gris eller slå på stort för en glad gris?
3. När jag blir arg blir jag destruktiv. Slåss kan man ju inte göra så ofta, så jag undertrycker mina aggressioner och slåss i mina drömmar istället. Häromnatten åkte Stellan på en propp.
4. Jag tar det som en personlig förolämpning att säga något illa om saker som är "mitt". -Bob Dylan kan inte sjunga. -DU kan inte sjunga. -Din bank har en dålig internetdosa. -Du är ful!
5. Jag har mycket svårt för att säga hejdå. Jag försöker förtvivlat komma på nya samtalsämne för att slippa säga hejdå och nästan varje gång jag lagt på eller börjat gå så letar jag i min kontaktlista efter någon ny att ringa. Det hade kunnat bli en ond cirkel om jag inte hade haft en sån enastående god självdisciplin.
6. I sexan spelade jag tönten Gull-Britt i vår (tjajjornas) bejublade pjäs Tonårsliv. Den kritikerrosade pjäsen handlade om mobbing, om glasögonormar, om förändring och en gnutta britney spears. Jag menar, vad är en pjäs utan att koreografidansa till en av hennes slagdängor? 'Något utav en modern Grease' lät recensionerna.
7. Jag är ganska mesig.

/Rudan


Så mindes i alla fall jag det som.

Här sitter jag i min ensamhet. DjB spelar match, Snudan lämnade mig när jag behövde henne som mest. Det ligger ren men ovikt tvätt bakom mig. Den har legat där sen i söndags, något som påminner mig om att jag ska åka skridskor imorgon! Oh vad skoj. Tänk om min dator hade fungerat. Då hade min lycka varit gjord och jag hade inte känt mig hälften så ensam. Alla mina fina bilder, all min fina musik. När jag trugar den å det grövsta så kan den möjligen informera mig om att den inte hittar någon hårddisk. Emma tyckte att jag skulle fråga den var den hade lagt den sist. Haha, Emma är rolig. Datorn vet ju inte sånt. Och jag vet inte hur datorn vill ha det. Det som är tur är att en av mina saknade bröder kommer hem i december. Killar kan. Oh göud, så fort han kommer hem ska jag fråga om han kan laga min dator. Sen kanske jag säger hej. Men bara om han svarar ja.

Det är inte det att jag inte skulle kunna skaffa en ny dator, det är det inte. Jag har övervägt det noga och väl, men kommit fram till att 1) Nej, min dator är min vän. Den har stått vid min sida så länge, så mycket tid har ödslats vid den. Låt det bli så mycket mer! 2) Varför köpa något nytt när man har något som funkar? Fungerandet kanske det är lite si och så med, men när den väl gör det lär jag inte ha några tankar på införskaffa en ny. Som jag brukar säga till min tvivlande andra hälft; den fungerar visst det.

Snudan pratar om prokrastinering och alla undrar vad det är för något. Jo, go' vänner. Det är något både du och jag tillämpar så gott som dagligen. Dock inte Phisen, hon är lite konstig. Men jo, har inte de flesta av oss undrat vad det är för fenomen som gör att vi skjuter upp saker vi borde göra till förmån för andra saker som det inte alls är lika brådskande med. För fenomenet kan ju inte ha med ren lättja att göra, nej gud så dumt. Det är snarare ett tillstånd, ett oundvikligt faktum som varken du eller jag kan göra något åt. För att göra det hela lite mindre diffust kan jag ställa upp med ett pedagogiskt exempel:

Olle går i skolan. Olle får i uppgift att skriva ett maffigt fysikarbete. Deadline är om tre veckor. Oh, gott om tid, tänker Olle och bestämmer sig för att bli bäst på den första banan på 8-bitars mariokart. Efter en vecka har Olle inte kommit så långt vad gäller arbetet, däremot har han slagit sin äldre brors rekord med flera hundradelar. När två veckor har gått känner Olle en krypande känsla av obehag. -Nu måste jag verkligen sätta igång med det där arbetet, tänker han. Samtidigt som den obehagliga känslan pockar på känner Olle en allt starkare drift att slå sitt banrekord ännu en gång, att sortera papper i sina pärmar, att göra matteläxa, att börja jogga igen, ja vafan som helst utom att sätta igång med det där vedervärdiga arbetet. 


Olle utövar äkta prokrastinering. Man skjuter upp det som behövs eller måste göras just för att det behövs eller måste göras. Det är inte alls enbart utav ondo utan egentligen något ganska bra eftersom man får en hel del gjort, även om det kanske är mindre viktiga saker man får gjort. För en ovan prokrastinatör kan det vara skadligt då de kan bli stressade och inte få något alls gjort. Vanskligt.



Oh, karln har återvänt!

/Rudan


Men gud, gick pruban?

I fredags var det Jessicas födelsedag, grattis Jessica! Det är en härlig kvinna som förtjänar ett omnämnande här på Rudans. Det är alltid lika trevligt i Johnsson/Strelings samvaro. Så det tackar jag för!

Jag har, efter att ha lyssnat på Bandit Rock, en alldeles utmärkt radiokanal, hela veckan kommit fram till följande;
1. Hårdrock var hårdrock på 70- och 80-talet. Inget snack om saken. Nu är allt ett enda virrvarr av genres och man tycker att hälften kunde varit nog.
2. De band som hade sin storhetstid under 70- och 80-talen, de skapade något fint, något kvalitativt, något att se tillbaka till. MEN. Varför envisas med att komma tillbaka 2008 och släppa mediokra album som inte är annat än banala kopior av de hitlåtar de tidigare gjort? Varför inte dra sig tillbaka med stoltheten i behåll? Jag är av uppfattningen att ja, man ska lägga av på topp. Gunde Svan och Björn Borg, där har vi riktiga hjältar. Gunde hade inte varit hälften så cool om han envist hade klamrat sig fast på det sätt som somliga band gör. Det är inte för inte att han fick vara programledare för Fångarna på fortet liksom. Å andra sidan kan jag förstå att det kan vara svårt att hålla sig ifrån musiken om man nu har levt för den i decennier. Men det skulle man tänkt på INNAN man valde hard'n'heavy black'n'steel metal som genre. Se på Bruce Springsteen. Där har vi en karl som gjorde alla rätt. Se på Ozzy Osbourne, där har vi en karl som gjorde alla fel.
3. Ralf "Rulf" Gyllenhammar är en äkta karl som gör härlig dansant musik. Säger Emma att jag sagt något annat, så är det sant men ändå lögn.

Det här pratade jag och Ellen om igår och förgäves försökte vi få med Emma i diskussionen. Men då hon var nykter (ni vet: förare) lät vårt prat mest som fyllesnack, något det inte alls var. Men lät. Men inte var.


På den sista bilden ser det ut som att jag, Rebecca och Ulrika har en trevlig pratstund. Jessica har suttit sådär hela kvällen och bara väntat på att någon ska ta kort.

Jag tvättar idag! Hejhå alltså. DjB frågade mig om jag verkligen skulle ta all tvätten. Jag tittade honom djupt i ögonen och sa; Ja. det ska jag. Han gav mig en blick av djup empati. Sedan var han borta, borta likt en vind. Oh göud. Jag förstår inte grejen med tvätt egentligen. Alla som bor i lägenhet och inte har tvättmaskin i den måste ogilla att tvätta. Vilket ödslande med tid! Jag har egentligen inget emot att tvätta, men jösses. För att få en tvättid på helgen måste man vara ute i god tid och redan där känner jag att både jag och Barry hamnar på efterkälken. Alternativet att tvätta på vardagar är inte reeedigt vad man är ute efter. Någon måtta får det vara. Har man fått en tid gäller det att komma ihåg att man har en tid. I vårt hus är det så puckat att det bara finns två tider om dagen. Man ska alltså stå där och tvätta i sex timmar, menar de. Så dumt. Kontentan är att det ibland går långt mellan tvättningarna. Den här gången var vi verkligen inne på sista uppsättningen underkläder. Ni vet, trosor som man haft sen sjuan och kalsonger som frasar oroväckande i resåren. Färgen har en gång varit svart eller vit men i vilket fall som så är de gråa nu. Man skulle kunna göra tvärtom den här gången, använda de fula trosorna först! Vilken kul överraskning för en själv. -Oh, det ligger en massa skitig tvätt här men det är bara en illusion för jag har ju trosor med SPETS på mig. Gött. Hade jag bara haft batteri i kameran så hade ni fått se Laundry day outfit. Jag har matchat min lillebrors träningsbyxor (Johans) med en hockeytröja (detroit red wings som jag fått av Barry), under det har jag sovshorts (i ett glansigt material som gör att byxorna ideligen kasar ner på gumpen). Jag har en behå som delar brösten i två, det vill säga fyra. Naturligtvis har jag inga strumpor. De ligger ju i tvätten.

Nog om det! Vi har tillbringat nästan hela helgen hemma i Bodarp. Mmm.

/Rudan - gonad

RSS 2.0