Får det lov att vara en bruni?

Åhléns.

Hm, en brödform? Kanske man skulle lämnat tillbaka den lånade av mor? Vad kan den tänkas kosta? Oh gud! Åttiofem! Nja, vid närmare eftertanke så här hon inte saknat den. Inte uttryckligen i alla fall.

Oh gud, snål som ett rövahål. Minst sagt.

DjB har kommit hem, det ni. Inte en dag för sent. I fredags satt jag och vek tvätt och tittade på både Oprah, Rachel Ray och en stund Martha Stewart. Förhatliga kvinna. Det kändes verkligen genuint! Av bara farten hällde jag ut alla ovikta och dåligt vikta kläder i byrålådorna och vek de också. Vilken ordning det blev. Man känner sig glad när man har gjort något matnyttigt. Jag kände mig så glad att jag åt upp den sista biten cheesecake. Den var god.



/Rudan

12 låtar utav KLASS!

Okej okej, jag kan inte hålla er på halster längre. Här kommer listorna! Himla kul tycker jag själv. Tack för bidragen. Jag tänkte börja med Johannas eftersom det var den som droppade in först. Kort, men så naggande god. Nog för att jag inte känner till de valda låtarna så väl, men det får det väl bli ändring på så fort Johanna och jag behagar vara inne på msn samtidigt. Då både hon och jag verkar ha bättre saker för oss så kanske det dröjer ett tag innan jag får uppleva de låtarna. Men nå!

Låtar som är bäst i världen, enligt Johanna.

1. Coldplay-viva la vida-  Som är årets bästa låt
2.Yelle- A cause des garcons- Den bästa danslåten på väldigt länge
3.Montt mardié- Paraply- Den bästa covern som kan få vem som helst tårögd. Rihanna släng dig i väggen!

Tycker man att en låt är den bästa låten så är det så, och inte så mycket mer som kan sägas. Man kan inte annat än instämma i motiveringarna.

Låtar som är bäst i världen, enligt Ellen.

Maskin nr. 2 - Peps Persson
Du ska va president - Imperiet
Hurricane - Bob Dylan

Maskin nr 2
med Peps är en låt som följt mig så länge jag kommer ihåg. Det var en av de tidigaste låtarna som jag minns att jag gillade mycket. Den har kommit tillbaka och är en av mina favoriter även nu i dessa tidelag. En låt som med andra ord genomsyrar mycket annat i denna annars så mainstreamfulla musikvärld. (+ att den är i stort sett helt inspelad i Peps's kök med diverse köksredskap utav honom själv i egen hög person).

Du ska va president
kommer jag så väl ihåg att jag sjöng med i när min äldsta broder satte i bandet i bandspelaren för en hel del år sedan. Detta är en låt som jag, då som nu, får den där alldeles speciella känslan av. Jag känner mig mäktig och självsäker, det känns som om det finns många mer som delar mina åsikter och känslor när jag hör den. Vilket kan vara riktigt skönt.

Hurricane har jag egentligen inte så mycket att säga om. Men jag är hjärteglad att just Bobban, AaAah allas vår Bobban, var den som gjorde denna låt. En låt om en så viktig och intressant historia som behövde uppmärksammas (som så många andra). Klockren är vad jag tycker om den, och jag har INGET mer att tillägga.

En mustig lista och faktiskt lite överraskande. Jag trodde på Tom Waits, men nej. Outgrundliga äro våra vägnar. Däremot var Hurricane något mer given och en låt jag själv övervägde länge. Så tack för att den inte glömdes bort!

Låtar som är bäst i världen, enligt Emma.

Fade to black - Metallica
Metallica är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag tror jag ärft detta tycke från min bror, om jag tycker Metallica är bra så avgudar han dem. När jag lysnar på fade to black kan jag inte annat än förstå honom, för detta en av världens och Metallicas bästa låtar. Inget snack om saken. Samspelet mellan gitarren, basen, trummorna och sången gör så att jag ryser, jag blir på nästan tårögd. Det var också den låt jag valde att skriva om i nian som min favoritlåt, även då förstod jag storheten med Metallica.

Lille du - Gasolin
Detta är något som jag ärvt från både min far, mor och bror. Inte för att jag lyssnat på dem särskilt länge, men den är ju så bra. Inte visste jag att det fanns bra danska musiker, (förutom Lars Ulrich då) Lite jobbigt vore det kanske att behöva lyssna på en vinande dansk resten av livet men vet ni vad, jag tar den risken, det är ju ändå vårt älskande grannland.

Brother Louie - Modern Talking
Nu när jag lyssnar på den på youtube så vet jag inte om det är Manges bilköring som gör grejen med den låten. På något sätt känns den mycket mer disco i hans bil än vad den gör här. Men hade jag skullat spela den på radio då hade jag letat upp den snabba versionen som Mange verkar ha. Varför väljer jag den då? Jag har aldrig dansat till den men något säger mig att är det någon låt man kan göra gräsklipparen så är det den. Men det är klart när jag dansar har jag ofta fått i mig så pass mycket att själva låten spelar mindre roll, men det är ju jag.

Tja, att en Metallicalåt fick gå upp i topplistan var mindre oväntat. Däremot har jag aldrig hört talas om Gasoline.  Men Brother Louie! Wow! Där har vi en dansant låt av sällan skådat like. En gång när jag lyssnade på Uppspelt på P4 skrattade jag åt tanken om någon hade ringt in och önskat Kung Fu Fighting av Modern Talking, för att den är så j*kla bra. Modern Talkning alltså. Everybody likes, and Everybody was KUNG FU FIGHTING!

Låtar som är bäst i Världen, enligt Rudan.

Brothers in arms - Dire Straits
Jag kunde ha tagit en handfull låtar framförda av Mark Knopfler, för killen KAN. Men Brothers in arms fick det bli, alla gånger. Det är en låt jag inte kan tröttna på för den är helt fantastisk. Snudan berättade en gång hur hon gått hem själv en vinternatt, stjärnklar var den säkert också, och lyssnat på den här låten i mp3-spelaren och bara tanken på det är så FIN! Uh, rysningar. Ingen kan tycka illa om gitarrplink framfört på detta underbara sätt, och texten sen.. mmm. Nej, det är njutning och det i dess fulla bemärkelse för mig.

Cloud Connected - In Flames
Jag och min bror har diskuterat varför In Flames är så bra och kommit fram till det också. Det är samspelet mellan det "hårda" och melodin. Det är fantastiskt melodiöst, men samtidigt ganska tungt. Jag kan peka på alla ställen i Cloud Connected och säga; Här, det är det här som gör den här låten så skitbra. Mer fanns inte att säga om den låten, mer än att den direkt var självklar på min lista.

Knock on wood - Donna Summer
Den här låten kom jag på fort men ville länge byta ut den mot något kanske mer seriöst. Varför väljer man en såhär tramsig låt om det inte är för att man har minnen till den, något jag förbjöd i min utmaning? Jo, för att den är bra, den är dansant, den har tryck och tunggung. OCH minnen, men minnena kom efter att jag påtvingat mina vänner denna förträffliga partylåt. Naturligtvis gick den hem, vad annars?

Det var det!



/Rudan - med humör som en sinuskurva.

Åh? ÅÅHH GÖÖUUUUD!!!!

Jaha, möjligen att förväntningarna var lide väl höga, men vafan. VI fick ju se Hockeyfrilla live! Kvällen var något medioker ända tills en karl i baren uppenBARade sig. Plötsligt förändrades Snudan&Rudans dialekter och förande drastiskt. I en handvändning kan man säga. Rudan fick lära mig en ny synonym; paddorna. Det låter möjligen lite äckligt men är ju faktiskt helt logisk. Ett annat ord för TUUDÅRRNA. Nåväl, meningar avslutades med 'du, ja det ska du veta du', det påpekades att man faktiskt inte var flintskallig på legkortet och minst två par paddor lades upp på disken. Sedan gick vi, sedan kom vi tillbaka. ÅH GÖÖUUUUUUD!!! utbrast Rudan så överraskad hon blev. Överraskad på äkta, men med en dialekt som inte gick att bli av med. Så om det nu var något som till slut kännetecknade kvällen så var det nog just det. Ååh göuud! Snudans kusin anslöt sig senare och var helt med på noterna, ja så pass att hon efter en stund blev allvarlig och frågade om Rudan verkligen pratade så på riktigt. Men det var nog med den där glimten i ögat.




Något kul jag såg nu var statyns min. Han tittar rakt in i kameran och ser sur ut.

Det var en rolig film En knuba kaffe lagt upp. Jag har roliga filmer jag vill lägga upp, men vet inte hur man gör. Det hade varit bra att veta.


/Rudan i svårmod

He can play the honkey tonk like anything.

Datorn står i Visseltofta, jag har inte varit hemma. Därför skriver jag om helgens bravad lite i efterhand. I lördags var jag hos Snudan - vilken kvinna - och det bjöds på en vistelse som inte lämnade något att önska. Helgens karl var nog den ordningsvakt som hade kört iväg rosmannen. Ja, jo, han verkade faktiskt lite skum. Vi visade givetvis honom vår uppskattning. -Vi uppskattar det ni gör här ikväll, sa vi. Håll reda på buset bara. Vidare var besvikelsen mäkta när vi insåg att vi hade missat den enda låt vi verkligen ville höra; Vingar med Mikael Rickfors. Det skrev Snudan om på ett mycket roligt sätt. Kanske ska vi lämna lördagens återgivelse till henne, eftersom hon gjorde det bra och skrev när det var lite mer aktuellt. Nu blickar vi framåt och nog fan är det Tivolirock som står på tur! I vilket tecken den kvällen ska gå i vet jag inte, men något bra blir det säkert med tanke på vilka faktorer som råder. Wow liksom! Det är liksom inte bara semestern som inleds, det är också Snudan&Rudan och en fantastisk bra uppfinning vi har på lut. Inte för inte att vi är produktutvecklare alltså. En innovation skulle jag vilja säga. Världen kommer inte vara sig lik. Det enda vi behöver är en bag-in-box. Ja, lite till men säger jag för mycket snor ni idén, ja jag känner nog er! Era hagalna haggor.

Givetvis ska låtarna redovisas! Jowhaina och Snudan har ju redan lämnat sina bidrag, men Emma låter sig väntas på. Det kommer mina vänner. Den som väntar på något gott.. VÄNTAR ALDRIG FÖR LÄNGE! För övrigt fick jag en av mina låtar uppspelade på radio Kristianstads önsketimme. Kul va?

På tal om mitt föregående inlägg fick jag en himla kul länk av Snudan. http://www.coolstuff.se/p1020/FlyingAlarmClock.html Den du! Varför kom vi inte på den?

Nu alltså, nu! Imorgon sätter jag min sista fot på Hypro. Sen är det semester! Sen är det Meccon. Omväxling förnöjer. Det enda som är synd är att man inte kan kalla sig svetsare längre. Säger man att man servar ventiler är det ingen som förstår vad man gör. Jaha, ventilation. I badrummet finns ventil. Ventilation. Nä.

/Rudan - Fredag 16.00 mer laidback än du.


Wow, försenat inlägg. Jag skrev det i lördags.

Wow, jag känner mig så uppjagad! Och samtidigt trött, men jag är för uppjagad för att sova. Jag hade lovat farmor att vi skulle hämta en sak i hässleholm vid tio. Igår var det fredag och är det fredag så är det så även om jag var på tok för trött så var jag uppe till halv två. Nuförtiden är detta väldigt sent för mig, i vanliga fall går jag och lägger mig vid halv tio. Eller ja, inte nu när DjB inte är hemma. Jag är en sån som ju senare det blir desto mer kommer jag på saker att göra. Mina kvällar är ett crescendo. Det är därför jag och min karl passar så utomordentligt bra ihop. Han är ett kvällsdecrescendo. Vi passar bra ihop på andra sätt också, till exempel när det ska vankas mat. DjB måste äta regelbundet och jag också. Annars blir man hungrig ju! Skillnaden ligger i att jag är för lat för att göra mat till mig själv. När han inte är hemma struntar jag helt sonika i att laga mat och letar upp några torkade bananer att knapra på. Sen blir jag vrålhungrig och äter jättemycket jättefort. Sen får jag magknip och hård mage i flera dagar. Tur att han snart kommer hem.

Nåväl, för att råda bot på tröttheten har jag druckit kaffe och fikat hos farmor, mm-m. Farmor kan det där med fika. Jag har vant mig av vid kaffet egentligen. Därför blir jag väldigt bajsnödig och nervös när jag väl dricker det. Det är bra! Att man inte har blivit avtrubbad. Det har liksom effekt, det sätter spår.

Och den där Snudan! Jag ringt henne två gånger nu, men hon har helt ignorerat mig, fastän jag talade om för henne att jag skulle ringa idag. Det var lumpet av henne, fy! Nästa gång jag ringer ska jag lägga på i örat på henne.

Nej, jag skojar bara. Jag kommer inte att lägga på. Jag kommer att fråga på ett försynt och apropåingenting-sätt om det var okej om jag kom ikväll.

/Rudan i harmoni

På tal om snooze [snuu:z]

Jag har en pojkvän som tycker att snoozefunktionen är en dålig funktion. "Det är ju bara att gå upp", säger han. "Man blir inte piggare".  Nä, kanske inte. Eller ja, det beror ju på hur länge man snoozar. En fyra fem gånger är inga problem om det till exempel är tvätten man ska ta itu med. Man vill få det gjort, men man vill lite hellre sova. Är det däremot jobbet så får det räcka med två snoozar. Någon disciplin har man ju. Barry blir sur när jag snoozar för många gånger. Det kan jag förstå, särskilt eftersom jag ställer klockan lite tidigare än tvunget, en kvart kanske, bara för att ha möjligheten att göra det. Jag KAN ju gå upp direkt också då, om jag skulle känna mig pigg och fräsch och sugen på den nya dagen. Då får jag ju minst en kvart till godo också på morgonknuban sådär. Om inte så kan jag välja att stanna kvar i sängen och känna mig lyckligt lottad över att jag kan sova en kvart till, eller 18 (2x9) minuter rättare sagt.

När jag röjde runt i min garderob tidigare i vår hittade jag min loggbok från Teknik och Företagande, en av de första kurserna vi hade i ettan. Kursen gick ut på att vi skulle "uppfinna" eller produktutveckla något. Alla ni som kan något om designprocessen vet att allt börjar med brainstorming. Alltid och ständigt. Brainstorm. Och vi brainstormade. En del fantasifulla förslag, en del FÖR fantasifulla (Jag säger inte vem som kom med "himmelfilm att projicera på taket", men det var i alla fall inte jag och Snudan) och en riktigt bra uppfinning. Eller ja, egentligen två. Eftersom vi var en grupp lät vi demokratin råda och vi skapade en notbläddrare. Den blev faktiskt riktigt bra när man tänker såhär i efterhand, den fungerade till exempel. Nästan så att vi skulle patenterat den. Men i alla fall, den andra uppfinningen, som jag bara ANAR kommer ifrån antingen mig eller Snudan, var en väckarklocka som väcker en på ett fint och morgonharmoniskt sätt. Vi tänkte oss att man skulle fästa väckarklockan till sin stortå och när det är dags att stiga upp avger klockan en vänlig elektrisk stöt. På så sätt kan man varje morgon stiga upp hurtigt med ett gott humör och redo för den nya dagens alla utmaningar. Hade vi två fått bestämma hade säkert denna utmärkta uppfinning kommit längre än till första stadiet i processen. Det bör tilläggas att vi inte kände varandra särskilt väl än vid tidpunkten men ändå kunde relatera till precis samma vardagskrux. Nåväl, när jag fann Teknikföretagandeloggboken började jag i alla fall skratta högt, ja jag skrattade så att tårarna rann. I en av de sista kurserna i trean, designnånting, skulle vi nämligen välja ett vardagsbekymmer att lösa. Produktutveckling med andra ord. Elstötsväckarklockan från ettan hade vi glömt för längesen. Vi hade gemensam brainstorming och tro fan om det inte mellan "mp3-sladdsupprullare" och "dvd-växlare" (ni vet själva hur jobbigt det är att gå fram till dvdn och byta skiva. (Inte).) står väckarklocka med elektrisk stöt. Hahaha! Vi hade glömt att samma uppfinning varit på tapeten nästan tre år tidigare, men tyckte fortfarande att idén var så fantastisk briljant att vi trodde att vi precis kommit på den. Hahaha, jag kan höra våra diskussioner framför mig:
I ettan:
-Men en väckarklocka! Som ger stötar istället för ringer! Den kan ha en sladd som man fäster vid stortån!
-Jaa, vilken bra idé! Den kan vara coolt digital!

I trean:
-Jag vet! En väckarklocka! Som istället för att ringa ger en stöt! I stortån!
-Jaa, vilken bra idé! Den kan vara retro analog!
-Jaa, och rund! Och orange!!
-Va?

Den där sista uppgiften i designkursen rann faktiskt ut i sanden efter att vi under sex timmar diskuterat mycket och brainstormat väldigt lite. Roger sa inget, vi sa ännu mindre. Vi hade väldigt väldigt roligt under 600 timmar inriktning. Och Roggan alltså... VILKEN KILLE.

Något som faktiskt var ännu roligare än vår grupps teknikföretagandeanekdot var de andra killarnas. Deras uppfinning var "Festbox de luxe". Ooh, det låter fint! Allt skulle få plats i den, allt som behövs för att göra festen (do the party). "Några vinare, några öl, en flaska sprit och en stock snus". Och svart skulle den vara. Man kan säga att idén var god men något pretentiös.

  

Jag är medveten om att sånt här alltid är mest kul för de som var med. Men ändå.

/Rudan, i det förgågna

Ps. Imorgon är det helg. Sen en vecka jobb. Sen semester. Ds


Till Jowhaina, Snudan och Knuban. Även de som känner sig manade.

Årstiden till ära har de börjat med en ny programpunkt på Radio Kristianstad; Sommargästen. Sommargästen är med i en och en halv timme på förmiddagen och har inför programmet valt tre låtar som han eller hon tycker om. När man står där och jobbar funderar man givetvis över vilka tre låtar man själv hade valt. -Oh, vilka tre låtar hade jag själv valt? tänker man. Knivigt! När jag stod där och funderade över det började jag också fundera över vilka tre låtar mina vänner hade valt. Jag tänkte då främst på Snudan, Jowhaina och En Knuba Kaffe. Snudan och Knubans musiksmak har jag en viss hum om, men Johannas? Jag vet ungefär vad hon lyssnar på nuförtiden, men inga specifika låtar. Vår musiksmak gick skilda vägar någonstans efter Lars Winnerbäck. Med tanke på att vår musiksmak flätades ihop under A1 och A*teens storhetstid var det kanske inte så illa att avsluta med Lassemannen. Vi hade ju vuxit upp något under tiden.

Frågan är om man ska ta de tre låtar man först kommer på, eller om man ska tillåtas fundera på det. Givetvis ska man ha viss betänketid, detta är inget som ska hastas fram. Men de låtar som dyker upp först är ju de spontana, de man kanske mest kopplar ihop med sig själv. De låtar jag hittills har bestämt mig för var de jag kom på först. Det finns ju låtar man tycker om bara för att de hör ihop med speciella händelser som varit lite extra trevliga, men sådana låtar tycker jag att vi ska utesluta. I så fall hade Smack that med Akon kunnat dyka upp som förslag och det vore ju anskrämligt rent.

Så vilka låtar valde jag då, och varför? Nej, tji fick ni. Jag säger inte det. Inte förrän ni har skrivit upp tre favoriter som speglar er själva och er musiksmak på det äkta sättet. Det hade väl varit kul! För om jag skriver en låt tänker ni "oh den låten hade varit ett förslag men nu kan jag inte ta den för jag är ju ingen härmapa. Åhnej, härmapa, det kännetecknar inte mig". Det vore dumt om jag skulle utsätta er för det. Jag hoppas att i alla fall någon av er tar en viss låt och jag anar ur vilket förråd det kommer att plockas ur för Snudans del. Det vore himla kul om ni åtog er uppgiften gumms!!!!!!!!11!!

En annan intressant vinkling är "En låt ni skäms över att ni tycker om". Visserligen skäms man allt mindre ju äldre man blir, men nog finns även där något att hämta. Jag funderar i så fall över Per Gessle. Det är ju så väldans svängigt.



/Rudan i svängom

RSS 2.0