Det hopar sig

För en gångs skull hade jag en rubrik på inlägget. Inget inlägg dock, vi får se vart det barkar hän helt enkelt.
Råkade ut för en Majssoppa igår. Det är inte ofta jag inte äter upp, det skall sägas. Näst intill aldrig. Men detta var vedervärdigt, vidrigt och outhärdligt att bara låta en tanke på äta upp sippra igenom hjärnbarken. Det var sill, det var inlagd sill som skulle stekas (?). Jag tänkte mig färsk, stekt sill och det vattnades i gomkörtlarna. Ni vet; stekt sill, potatismos, lingonsylt och smält smör. Mm. Om ni är sugna på det så köp INTE Kosters urvattnade sill - färdig att steka. Fy. Själva middagsskedet gick till ungefär som Emma beskrev om Majssoppan. En tugga togs, huuuu. Sedan åt jag potatis för resten av slanten. Det konstiga var att jag även jag drömde otäcka drömmar på natten sen?

Nu är jag fantastisk sugen på semlor i alla fall. Synd, för om jag vill ha så får jag cykla in till stan. Sist jag cyklade halkade jag på en isfläck och gled nerför backen med cykeln mellan benen. En utbytesstudent såg förfärad och frågade hur det gick. En svensk student kunde inte hålla sig för flin och sa att det hade sett väldigt elegant ut. Vänligt av dem båda.

Inomsocknes / Rudan

Godkväll på dig, godkväll på mig.

Så var ännu en dag till ända.
Jag vill en sedepuda till er alla sända
Det är bra
Att en sådan ha
För då fryser man inte om röven.

Så hade det kunnat låta om jag hade varit en skald till yrket. Har blivit kallad Skaldeman, så jag försöker här leva upp till det. Det är möjligt att det var Skalman kvinnostycket menade, inte lätt med ord som blir fel.
Kärvänlig / Rudan

Godmorgon på dig, godmorgon på mig.

Uppe sju sönda möra och bakat bröd och diskat. Inget mer, inte ätit eller duschat. Finns inte tid till sånt när det är så mycket annat att stå i. Får gå över armhölera med Fläckbort sen. Idag är det längdskidåkning som gäller! Jag har asat hit både skidor, stavar och farsan så det blir åka av. Därav min ytterst tillfälliga hurtighet. Nähä! Ut i gruvan igen, nu ska jag baka maränger till kaffet. Hajhöpp!

Laidback i backen - Laidback'n. / Rudan

08.40

Emma tycker att jag ska skicka in den där dikten till AoO, annars skulle hon göra det hotades hon. Jag tycker att jag och Emma kunde haft en gemensam spalt. En blandning av sött och salt kunde den hetat. Eller sött och surt kanske. Sött och surt om det lokala livet i Osby. Ris och ros. Ros för att Konsum byggs om. Ris för att det ser ut som en lada. Emma är ju bra på det där, att fånga det bruna i nuet. Där har vi ytterligare ett namnförslag på spalten; Samtidens Brunheter eller kort och gott Brun-Nytt. Jaja, det får stötas och blötas lite först. Kanske skulle man fått in Osby i titeln på något hörn.

En halvtimme efter avtalad tid kom jag ut igår förresten. Fick en hästusel tid dessutom, var tydligen inte upplagd för håant dära igårkväll. Jag tröstade mig själv genom att tänka att jag åtminstone gjorde det, och att jag tog mig runt hela rundan. Vad skulle jag annars göra? Sätta mig ner och sura halvvägs runt Trummen? Nej, det var bara att äppla till sig.

Tittar på Godmorgon Sverige. Helt meningslösa riksnyheter idag. De vet fortfarande inte vem som ska bli socialdemokraternas partiledare, ändå har de ägnat flera minuter åt att spekulera om det. Det ska i alla fall bli en man. Okej. Det var ju en cliffhanger.. Nästa nyhet är att svenskar tror att de hade sparat pengar om de hade bytt bank, men det är inte så många som byter bank ändå.. Nähä? Afan.. Tacka vet jag lokalnyheterna.




Det om detta! / Rudan

19.00

Prick 19.00 ska jag ut och springa har jag lovat mig själv. Sitter färdigklädd och bara väntar på klockslaget. Insuper tillvaron. Snart så. Ut i vintervädret. Skabligött. Ojoj vad jag ska springa alltså. En mil minst. På under 50 minuter. Ajjemän. Såvida jag inte blir bajjig. Det har hänt både en och två och fjorton gånger. En gång berättade jag om det. Huja, jag minns det.. Det var en upplevelse ej mätbar i monetära termer som DjB skulle ha sagt.

Håant e'at! 18.59 så nu får jag väl bege mig. Hajhöpp! / Rudan

Brr, vad kallt det är. Jag tror jag eldar upp de här tusenlapparna som ligger och skräpar i min plånbok.

Ibland fattar man beslut som man i efterhand känner inte var helt genomtänkta. Poletten hade inte trillat hela vägen ner innan man bestämde sig, hissen upp till hjärnkontoret stannade på våningen för Impuls. Inte helt sällan är sådana beslut knutna till visst ekonomiskt bortfall för individen, i detta fall mig. Det kan handla om klädesplagg man använt en styck gång och aldrig mer. I affären tänkte man "ah, jag köper den. Jag bara gör't". Det kan handla om en tunikaliknande tröja med spets i nyansen grisskär. Ungefär såhär kan det se ut:
Misstaget inser man inte förrän inte bara en utan TVÅ utav varandra oberoende vänner skruvar på sig när man sturskt säger att "DjB säger att den här är ful, hahaha. Tokig han är." (Det sorgliga är att jag inte bara använde den där tröjan en gång...)
I andra fall kan det man faller för vara av annat slag, det kan till exempel handla om hobbies. Det för mig in på den första av mitt livs dåliga affärer. Må den vara sedelärande.
I tvåan i gymnasiet gick jag en kurs som hette Idrott och Ledarskap. En dag skulle vi spela Paintball. Åh vad kul det var. Typiskt roligt. Så fort jag kom hem ringde jag min äldsta bror. Han brukar vara på vad gäller att impulsmässigt införskaffa hobbyredskap. Efter cirka trettio sekunders samtal stod det klart att vi skulle skaffa varsin full utrustning. Självklart skulle vi göra det! Varför hade vi dem inte redan i handen? Naturligtvis skulle det inte vara vilket piss of shit som helst, nej ska det vara så ska det vara. Reeedia grajjor. En tid senare stod vi där, vars 4500 kronor fattigare, men oh så lyckliga. Min bror och jag åkte på en träning i Karlskrona. Märk väl, Karlskrona. Två timmar enkel resa. Ja det var väl kul sådär, eller nä, inte så kul. Man åkte ut om man blev träffad en enda gång? Dessutom gick något sönder. På vägen hem såg vi i alla fall en ekoxe.
Vi spelade aldrig mer. Brodrami försökte laga markörerna, men det fanns inte längre reservdelar till skiten. Bara för att provtrycka gastuberna krävdes att man skickade dem till Norge. Vilket lär ha kostat en miljon minst, med tanke på vad en tallrik Biffsnadder på gatuköken kostade när jag var där. Jag förträngde det hela, utrustningen låg snyggt nerpackad i en låda och åren gick. För något år sedan frågade lill-Kotten om det där, han hade väl sett lådan hemma men aldrig sett oss spela. När jag berättade historien för honom, inte förrän då, gick det upp för mig vilken oerhört kass affär det hade varit. Vi hade betalat fyratusenfemhundra plus bensinpengar plus fyra timmars körning för att bli träffad och åka ut några gånger. Det gick åtminstone inte åt så många bollar. Jajo, vi fick ju se den där ekoxen också, men i ärlighetens namn var den påkörd och halvdöd.
Av någon outgrundlig anledning tycker lill-Kotten att det där är en skojig historia. Kanske för att det ska mycket till för att hans äldre syskon ska kunna ha synpunkter på hans inköp? Han kan bara påminna oss om den där gången när vi med leende på läpparna stod och rev sönder sedlar.
(Autentiska bilder)
Det finns många exempel på dåliga affärer, till exempel när 5000 kr betalades för en biljett som aldrig utnyttjades. Men ack, det är fortfarande alltför färskt i minnet.. Eller varför inte den gången jag fick betala 2400 kronor i böter. Aj. Hmm, det hade varit kuuul (och lite uppgaskande)... om alla mina tre läsare hade skrivit om sina dåliga köp. För att bräcka mig ska ni alltså upp i 12000 kronor. Varsågoda.
Behjärtansvärd / Rudan

13.08

Tänk om man hade kunnat bära upp huvudbeklädnad som Emma. Det hade varit något det.
Tänkte göra sushi ikväll. Ibland kan jag bli sådär enormt sugen på det! Mmm, sussi. Jag ska prova att göra det på mathavre... Lägre GI vettni. Hewiktigt sådant nuförtiden. Måste ju formtoppa i maj om jag ska klara av det där jäkons Göteborgsvarvet. Här blir det inte tu tal om vinprovningsaftnar innan dess ska jag tala om. Passar mig utmärkt att Emma inte heller är aktuell för sådant och att konkeltösen Ellen är på behörigt avstånd.

Sparkade igång min externa hårddisk och hittade följande:


Emma är kvinnan i nöden, hon stöttar och kramas, hon hjälper dig med din pyjamas.

Hjälpa, inte stjälpa / Rudan

16.51

Tja.. Jag igen.

När jag var liten ville jag ha en get. Getterna i tivoliparken var ju så söta. Nu vill jag ha en alpacka. Helst fem. Hoppas det önskemålet faller väl ut hos DjB, vi bor ju i och för sig trångt som det är. Jag har inte direkt funderat över hur man kommer att bo i framtiden men att ha ett torp är ju tilltalande. Om jag kommer bo i ett torp vill jag kallas typ Torpa-Rudan eller Svina-Stina. Gödsel-Fia. Andersdotterskan. Ja bara fantasin sätter gränser. Jag ska ha en minst en gris och en ko. Bara för att kunna säga "är det en gris? Är det en ko? Nej, en Osbybo!" om jag får besök av en Osbybo vill säga. Till jul skulle jag slaktat grisen och stånkat korv tills taberaset av grisjäkon var taget. I landet skulle jag odlat bara odlat kålrötter. Mmm, leva i harmoni med naturen. Götttt.... Och när jag var trettio skulle jag se ut som det dubbla, minst. Ja se det blir en härlig tid!
Larvig / Rudan

10.52

Ja de e möcke med de mesta. Du får nog söka för det där.

Är inte alpackor världens gulligaste djur? Typ som Peter Jöback?
Man får passa sig för att dra NileCityreferenser nuförtiden. Nåväl, alpackor. Haha! De ser ut som en ullig korv med ben. Hihi. Tosse. Liten frisyr har de också. Utanför fönstret i matsalen på Hypro brukade några hönor picka. De hade också frisyrer. Jag och DjB fnissade när frisyren guppade när hönorna gick.
Typ sådär. Fast fulare. Det där var ju en riktigt ståtlig och snygg tupp i jämförelse. Mmmm... Det är bra att vara lättroad när man är det. Ibland är man inte alls upplagd för trams. Vid andra tillfällen kan man sitta på Burger King och skratta åt ordet häst. Skratta så att halvtuggad mat och snor och tårar sprutar och rinner om vartannat. Hästakul! Eller oh oh oh Nougat! Omåttligt roligt ord. Tyckte jag och en till. Säger inte vem.
.
Ps. Emma, jag ser framför mig att du tittar på alpackebilderna och kluckar; så... himla... söta. Gråter en skvätt av söthet. Ungefär som när du hade fått små tabascoflaskor på Harry's.
.
Känner flowet / Rudan

11.34

Först och främst; påminn mig om att beställa prenumeration på Allt om Osby. Går ju miste om viktiga annonser märker jag. Jag skulle nog kunna bli en utomordentlig reporter. Skjutjärnsreporter. Skulle grävt i Osby kommuns korridorer. Pressat Anders Pettersson på scoop. Lurpassat på Carl-Folke. Ringt inkognito till Erland... You name it. Fast det var nog inte den typen av journalist de sökte. Men jag är en flexibel kvinna, det här hade jag kunnat skicka in till Johnny som arbetsprov:

Signerat Rudan

Äntligen i Osby tar jag ett stort andetag
Här vill jag vara varje dag
Solr-Osby är en utmärkt slogan
Klingar likt en låt av Johnny Logan
Fyrtoaletten är den bästa av dass
Där satt jag en gång och la ett lass
Var inte ledsen för att Ica klockan tio stänger
Shell ända till tolv korv kränger
Puben, i folkmun Gyllene Tutan
Får man numer klara sig förutan
Med en tår på kinden
Far jag från Osby likt vinden
Det sista jag ser är Lars Dufwas mack
Vem fan det var, vet jag inte ett smack
...
Ja det är ju bara en utkast. Men något i den stilen. Det tror jag hade imponerat på Johnny (Allt om Osby-Johnny alltså).
DjB hänvisade till Leila. Vilken Leila? JAHA, du menar Leilabakar-Leila? Ja det är kvinna i min smak. Nej, jag menar en kvinna MED min smak. Gomsmak.
Lide lat / Rudan

14.35

Gårdagen slutade med att jag inte gjorde något vettigt på hela dagen. Det har jag fortsatt med idag.

Eller joooo... Jag skaffade mig en mittis. Det är minst tio år sedan jag hade mittis. På den tiden var den allmänna uppfattningen att snedis, det kunde man bara inte ha. Jag minns när frisören anlade en sådan på mig när jag var 11. Hon sa att det fick ansiktet att se rundare ut. Jaja, okej. Så fort jag kom utanför frisörsalongens dörr drog jag ett finger från mitten av pannloben upp mot fontanellen och borstade och plattade till håret. Slickade på handflatorna och pressade ner håret i två exakt lika stora delar. I skolan anförtrodde jag mina kompisar att frisören inte var riktigt klok. Hon hade ju gjort SNEDBENA. Fyy. Något år efter det skaffade jag den snedbena jag haft sedan dess. Mittbena såg ju inte längre klokt ut. Särskilt inte på mig. Det kan man ju inte ha.
När Emma försåg sig själv med mittis tyckte jag att hon var fruktansvärt modig. Kan man ha det? Utan att se dum ut? Nja, dum såg hon ju ut. Men det berodde faktiskt inte på mittisen.
[HIHI]
Avslappnad / Rudan

11.40

Idag gick jag till skolan i tron om att jag hade två föreläsningar. Det hade jag inte. Vilket gick upp för mig efter en stunds rännande och en sms-konversation med en klasskompis. Nästa måndag börjar undervisningen. Jaha. Tänkte jag. Typiskt mig att inte läsa ordentligt. Alla andra har naturligtvis läst ordentligt. Ingen annan trodde att vi hade undervisning. Så jäälans typiskt mig. BESVIKEN. Sen kom jag på, för att Ellen skrev det, att det är ju rätt bra va? Att ha ännu en undervisningsfri vecka? Bättre det än tvärtom?

Jomantackarja! /Rudan

08.57

Va i..? Emma har börjat uppdatera som håen! Då blir det ju kul igen. Jag sa till henne att jag inte haft tid att blogga för jag hade pluggat så mycket den senaste veckan. -Men du har ju inte uppdaterat på en månad.. sa Emma. -Got me there, sa jag.

Den andra radarpartnern, jag menar unibrowthern, Ellen är inte hemma. Var fan är hon?
Idag börjar en ny läsperiod. Jag står i hallen med skolväskan på ryggen, kepan på huvudet och reflexvästen på. Står och trampar och frågar DjB om klockan inte är tio snart. Eller nej, det gör jag inte. För han är inte hemma.
Nähä, under dagen får man väl fila lite på ett nytt inlägg för det här var ju kul.
Ha at! / Rudan

RSS 2.0