Jullov

Julastuga dubbelt upp. MMMM.

Fredagens julstuga var god. Precis som Emma påpekade är det en balansgång, det där att vara tillräckligt onykter för att kreativiteten ska flöda men samtidigt inte för full för att gå miste om den. Då blir chokladbitar skitäckliga och fula. Tänk er chokladbitar garnerade med damm eller nougatdoppad sylta. Inte alls gott. Men jag tror att vi lyckades bra. Barry muttrade lite över att han hade fått höja volymen till 50 på tv:n för att vi "tjattrade så mycket". Han är så avundsjuk ibland.

Igår var det Josephine som bjöd till julstuga. På dagordningen stod det klenätbak och pepparkakshusbygge. Jag kände en annalkande Övertrötthet (jag vet), det sköljde över mig utan förvarning. Så jag började fnittra till synes omotiverat när klenäterna skulle iordningställas. Ellen såg genast vad jag såg och stämde in. Ni ska bara VEETA vad en klenät, klena, liknar. Vi har bilder som åskådliggör det hela, men somliga kanske blir tjuriga om jag lägger upp dem. Thihi! Ännu roligare blev det när pepparkakshuset skulle byggas. Det är det vackraste pepparkakshus jag någonsin sett ska jag be om att få tala om. Ett fikon fick föreställa rök men tyvärr trillade den ner i skorstenen. Vackert var det i alla fall.

Jag ska inte glömma att gratulera min farmor som har fyllt 80. Grattis! Igår var det kalas. Det har varit en riktig powerhelg så mycket som har hunnits med. Idag är julabak igen hemma hos familjen, the same procedure as last year. Allt ska vara som vanligt. Emil försökte till exempel såga spettkakan på ett NYTT sätt igår, lite innovativt med småfönster istället för de långa staplarna. Men så kan du ju inte göra, sa jag och min äldre bror. Helt crazy.

Nåväl. Imorgon far vi till Tungelsta för att fira jul at Andrén's. Nyåret ska firas in hos Johanna. Jag har jullov. Fanvagött.

/Rudan

Webbfrågan: Uppdatering.

Webbfrågan: Uppdatering.

A. (100%)
B. (0%)
C. (0%)

För tillfället lutar det åt alternativ A, med en viss tvekan då även alternativ C verkar lockande. Utifall A: Torsdag eller fredag?

/Rudan


I väntan på.

Jag ska bara tala om att Wallander är skitakass. Hur man har fått pengar till att göra så många dåliga filmer på raken är mig en gåta. Varför inte bara göra det bra om man nu ska göra det, kan jag fråga mig. Med tanke på mina goda referenser från min karaktär Gull-Britt så kan jag utan vidare säga att jag hade gjort det bättre. Samtliga roller.

Julen stundar! Ooh, så mysigt. Är det något jag gillar så är det julen. Jul och födelsedagar och kalas - Linda likes. Vi var och julahandlade med familjen igår. Gudars vad mysigt. Allt som ska genomföras leder till diskussioner. Ska ni gå dit, men ska inte vi gå dit, är det inte dags att fika snart, jag måste bajsa, men där har vi ju redan varit, Johan knep mig, får han det? Men då julen stundar har diskussionerna en sån gemytlig och positiv klang. Man är glad, alltid lika glad.

Emil ville till mobilia för JME data hade konkursutförsäljning så off we went. Jag har aldrig i mitt liv sett en så maffigt mustig och samtidigt alldeles stillastående kö. Och då hade det ändå varit öppet i två timmar. Vi bestämde oss för att nja, ett ps3 kan aldrig bli så billigt att det var värt att stå i den kön. Det skulle inte förvånat mig om folk hade sovit utanför. You never know what nerds are up to. När mor hade bestämt sig för att det var dags att fika blev det kafferosteriet som var närmast tillgängliga. För mycket folk, lite väl tilltagna priser men ganska mysigt och enligt de andra gott kaffe. (Enligt mig: surt och beskt). Betyg: 2 russingubbar av 5 russingubbar. Lunchrestaurangen på mobilia: 4 kåldolmar av 5 möjliga kåldolmar. Jag inmundigade där en förträfflig dansk fläskstek med äppelmos och rödkål. Det var så att jag kunde känna doften av en nyöppnad tuborg. Sillen var god, den bakade (bugade) potatisen (knudan) var helt utan klagomål och jag hörde inget illa om lasagnen heller. Det som drar ner betyget var matsalen då den var liiiide väl trång va? Men, ett fräscht salladsbord och ett mycket överkomligt pris drar samtidigt upp betyget. På det hela taget var Malmö den hittills sämsta julhandlarstaden. Minuspoäng för det. Men å andra sidan drar familjen upp betyget till en solklar 4 då det inte finns något som utsöndrar mer av den härligaste julgemütlichkeit som en äkta julhandlardag med mor, far, bröderna och numera även med DjB. Ett plus för det.

Webbfrågan: Julstuga hos Rudans-08, hade du kommit?
A. Ja
B. Nej
C. Lök

/Rudan - Full av julafröjd


Men jesusbarnet då?

Det finns saker som tär på en. Som fan! Oh göud.

En av mina två saknade bröder kommer hem idag. Oh så kul! Den 13 januari ska jag och Snudan äta fläskfilé och titta på Mustasch. Oh så kul! Den 28 mars ska jag och Snudan inte titta på Bob Dylan. Inte så kul. Jag ska äta fläskfilé som tröst.

RSS 2.0