18.06

Nu är det bara städningen också att bocka av idag. Puh. Det borde inte kännas så jobbigt att städa 37,5 kvm. Rudan Rudan Rudan... tsst. Imorgon ska jag och Emma hitta på bus. Stoppa katten i Master M:s byxor, hälla salt i sockerkaret och sätta plastfolie under toaringen är bara några förslag på allt bus vi ska hitta på. Master M kommer att freaka! Fniss fniss thihihihihi kommer det låta ifrån garderoben där jag och Emma gömt oss. Sen dricker vi chokladmjölk, äter godis och tittar på fångarna på fortet. När vi ska lägga oss har Emmas mamma bäddat till mig bredvid Emma. Men vadnu? Det går ju inte att krypa till kojs! ÅHNEJ! Emmas mamma har bäddat säck som hämnd för att hennes kvällsgröt smakat salt. Buuuhuuuu uuääähh säger Emma och jag.

Jodå, som man bäddar får man ligga. Den som gräver en grop åt andra.. Faller ofta själv däri! Man ska inte sälja skinnet förrän björnen är skjuten.
Fredagsrys / Rudan

20.56

Humdidum, jag har lite dåligt samvete för att jag inte gjort något vettigt sen jag kom hem från skolan. Jo, vi gick en promenad. Men jag har inte tränat eller städat eller pluggat. Så jag tänker "imorgon bittida ska jag träna, sen städa, sen plugga!". Sen gör jag inte det heller. Man skulle tänkt mindre och gjort mer.

Ojjemän!

Liten / Rudan


Att skriva det här inlägget är det bästa jag gjort i hela mitt liv.

De som säger "det är det bästa jag gjort i hela mitt liv", kan de inte bara sluta med det? De som säger det tenderar att ha på tok för många "bästa de gjort". Det är lite som att kora århundradets youtubefilm, eller något annat synnerligen föränderligt. Som livet då, till exempel.

I nian fick vi information om gymnasiet. En tjej berättade för oss att den bästa hon gjort i hela sitt liv var att välja den utbildning hon gick. Sen berättade hon att hon varit utbytesstudent ett år och att det var det bästa hon gjort i hela sitt liv. Sådär fortsatte det. Där och då förlorade uttrycket sin mening för mig. Tack för det. Det fick mig att bli lite vuxnare.

Nej, man ska vara lite negativ. Sådana där gladlynta typer brukar ha både en och annan räv bakom örat. Det gäller att dra öronen åt sig när superlativen börjar hagla. Fy för håen, det betackar jag mig för. En lagom grinig person däremot, den vet man var man har.

Den dag jag ligger på min dödsbädd, DÅ ska jag säga vad som var det bästa jag gjort i hela mitt liv. Har jag blivit klok nog kommer jag att säga något i stil med; den där marmeladmackan jag åt innan, den var god. Det var bra att jag åt den. Regnar det?

I ordfejd / Rudan

Hoppelihopp

...kast med liten make, rövsving, 60 m bärkasse, 5 km kundvagnslöp för att spinna vidare på mitt förra inlägg. Man kunde haft en tävling där man tävlade i ovanstående grenar. Tja, varför inte. Det finns ju kvinnogym.

Sånt där är jag så kluven till. Jag tycker att det är dumt på ett sätt, men kan ha förståelse för det på ett annat sätt. Tycker i alla fall inte om när man gör skillnad på könen. Jag tror att det motverkar sitt syfte i det långa loppet. Jaha, man kanske ska gå tillbaka till flick- och pojkskolor också, liksom. Det ska man ju inte. Det är ju dumt. Varför vill somligt kvinnfolk inte gå på vanliga gym? Svara på det istället. Dessutom tror jag att det finns somligt mansfolk som känner likadant. Men de får skylla sig själva, för de tillhör inte opinioooooonen. Tjejer mår dåligt, killar får inte må dåligt. Sånt är livet, så mycket falskhet bor det här.

VARJE dag slås jag av dolda ojämlikhetsåsikter. Jag blir så förrrrrrrbenad. "Våra chefer är medvetna om att kvinnor inte skryter lika mycket som män vid löneförhandlingar och tar hänsyn till det". EHVA? Vad sa du kvinna lilla? Det är fel på mer än ett plan, det du säger. För det första har du fel. För det andra så vill jag se undersökningen som visar detta. För det tredje så klankar du ner på dina manliga kollegor å det grövsta - taskigt. För det fjärde så kan du väl inte stå där och generalisera. Jag blir ju sur och slutar lyssna på dig då. Enligt henne finns alltså två typer av människor; de som kan prata för sig (män) och de som inte kan det (kvinnor). Schysst att du står där och kallar mig vek, typastolpe!

Eller en annan, Idol i fredags: "Han blev pappa och tog sitt ansvar och flyttade med tjejen till Sverige". Oooh, vilken karl. Han tog sitt ANSVAR. Men vänta nu här, det gjorde tjejen också va? Jag har inte hört någon säga "Hon blev mamma och tog sitt ansvar och flyttade med killen (och barnet) till England". Varför gör man fortfarande skillnad på moderskap och faderskap? Känns liiiiide -43. Mami och papi är LIKA viktiga. Det behövs en mami och en papi för att göra barn, då kanske det behövs en mami och papi för att ha barn? Papi kanske också ska få sin röst hörd? Papi får nämligen också papihormoner när det vankas barn, enligt purfärska undersökningar.

Ojoj, jag menar verkligen inte att ensamstående inte är bra. Det är det visst det. Föräldrar som älskar sina barn är alltid bra. Jag menar att när det finns en papi så ska man se jämställt på honom. Att han är lika mycket värd som mami och har samma rättigheter som henne i sitt föräldraskap. Visst är det kul att skriva mami och papi? Jaaa-aadå.

Tudafesen / Rudan

18.56

Sitter och väntar på att mina revben ska bli färdigstompade. Gudars vad det skriger i tarmen. Kom just hem från ett Fys/cirkelpass. Fiscirkelpass. Där stånkade vi på! Bara kääringar och inte en karl i sikte. Instruktören sa att man skulle anmäla sig om man var intresserad av att bli instruktör. Aah tänkte jag och såg framför mig själv som instruktör för husmodersgymnastik. Jag skulle haft shortsen upp till brösten och svettlökarna ner till midjan. En visselpipa i högsta hugg.  Vi skulle hoppat bock och gått på plint, svingat stekpannor och gjort benböj. Undrar om det hade blivit ett populärt pass? Nähä! Nu får det bli matlagning av. Hajhöpp!

I nedvarvning /Rudan

På mitt vis

EEEUUUHH, vilken äcklig soppa jag just gjorde. Jag höll minen och kallade DjB bebis för att han klagade. Sen åt han faktiskt hälften. Ohyeah, är det någon som kommer att bli en utmärkt mamma så är det jag. Jag åt upp och nu sitter jag här och ryser av mina rapar. Det smakade kräk..? Jag hällde i lite viddevitt vin för det stod att man skulle göra det. Men det var nog inget bra matlagningsvin för efter det fick alltså soppan en pikant kräksmak. Syrlig. Bitter.
-Mmm, hvilken good Suppe, sa jag på norska. Jag kan ju inte sitta och ljuga karln upp i ansiktet på mitt eget modersmål.

Nu ska vi fika.
I fikartagen / Rudan

22.26

Alldeles sveddevettig seder jag här i soffelidoffen och luktar.. svett. Så himla jobbigt att duscha när man redan svalnat.

Livet är en fest, så sant som det är sagt. Man hade behövt sluba lide veiän i goda vänners lag. Det skriger i frändetarmen. Jag borde ha innefelytteningsferre så det står härliga till snart. Då blir det sju sorters kagor vill jag lova! Och klappgröt för att göra Ellen gla'. Jag och Ellen hade långt framskridna planer på att hon skulle bjuda sin utländska karl Släve på God Svensk Husmanskonst när han kom. Måndag: Rotmos och fläskkorv. Tisdag: lutfisk och vit sås. Onsdag: blodpalt alternativt svartsoppa, knäckebröd. Torsdag: Ärtsoppa. Efterrätt: klappgröt, mm-m. Vit dallrande härlig BRUN MAT!

Men så skiner kvinnan bara i det! Fegis! Jag som hade så roligt åt tanken. Jag presenterade mig i och för sig inte med min mest gutturala stämma; Charming, delightful my dear! som jag hade sagt att jag skulle göra. Jag är också en fegis. Kul hade det varit annars.

Det får mig att tänka på en gång vi inte var fega. Emma, Ellen, jag och Josse satt på en parkbänk i Hässlet. Vi hinkade folle som sig bör om man sitter på en parkbänk i Hässlet. Några tjejer stannade och frågade om vägen till stället vi också skulle till. - Ni går RAAAKT FRAAM, sen tar ni HÖÖÖGER, sa jag med en röst som gurglade i stämbanden. Emma var givetvis med direkt. -Nej Linda Linda, ta VÄÄNSTER först, SEN HÖÖÖÖÖGER. -Vilken röst! sa tjejerna och kunde inte hålla sig för skratt. Alla grinade, alla gurglade, alla var glada. Sen kom vi fram till stället och det visade sig att konserten anordnades till förmån för Kattkommando Syd. De hade satt upp en massa bilder på katter det var synd om. -Kan ni inte bara avliva dem? sa jag inte. Istället tittade jag skamset på kattanterna och skänkte en slant.

Kattfrändig / Rudan



17.41

På onsdagar är jag alltså ledig. Idag har jag: handlat. Lagat mat. Läst. Sovit. Bakat. Pluggat. Det är inte jättemycket. Särskilt inte med tanke på att jag bara löst ett tal. Eller löst och löst, till slut la jag bara till en tvåa utan att veta varför. Men det stämde med facit. hiHI!

Känner mig lite dyster. Moloken. Missin' mah buddies. Especially the one and only unibrowthers of mine. Yeah I miss those guys. For sure. Buhuu. Where are ya holding house? Dontcha know I want you here?

Ikväll ska jag spela innebandy, kul.

På DET humöret / Rudan


Morgonsur?

Jaha, och varför bloggar jag halv sju på möra? Det borde jag inte göra. Nej. Det borde jag inte göra.
Jag går i skolan tisdagar och torsdagar denna läsperiod. Inte sådär ofta med andra ord, ändå känns det nästan jobbigare att gå till skolan när det inte är så ofta man är där. Det var likadant när jag jobbade på Ringhals. Där är tempot så låååångsamt. Två steg fram och ett steg bak liksom. Det ska hämtas ut påpper innan varje jobb, arbetstillstånd ska finnas, eventuellt ska man ha en PRE-JOB-BRIEFING, man ska vara minst två osv. Innan allt klaffar kanske en timme eller en förmiddag eller en dag har gått. Så man sitter där och väntar, väntar på något gott. Väldigt tråkigt. Så när man väl ska göra jobbet så känner man nää... kan man inte få sitta lite till? Det tycker jag är konstigt. Det är så mycket roligare att jobba än att bara sitta där i fikarummet och vänta, ändå får man till slut någon slags motvilja mot att göra någonting alls. Pre-job-depression kanske?
Såhär kan det gå till på en PJB: Micke och jag ska göra ett jobb. Laga en ventil, det är det vi gör. Det beslutas att en PJB är oumbärlig. Vi är i kontrollrummet på utsatt tid. Sedan väntar vi ett tag innan de andra är där också. Några från kontrollrummet, planerare, underhållsingenjörer, strålskyddare. En dam från kontrollrummet börjar tuta om att det blir pannkaka av alltihopa, ALLTIHOPA, om vi skulle fått för oss att göra det innan nästa skift gått på. Jag känner att jag inte har så mycket till övers för denna pannkakskvinna. Särskilt när hon för säkerhets skull upprepar sig. Pannkaka det blir. Annars får vi bara frågor som "Vet ni vilket objekt ni ska åtgärda?", "Är ni helt säkra?", "Bombis?" och så kryssas det i att vi är det, för det är vi ju. Hela morgonen har vi ju inte haft något annat att göra än att glo på det där arbetstillståndet, så ja. Sen får vi skriva under och det beslutas att vi nog inte behöver en PJDB*. Puh. Minst 6 personer har lagt tid på ett jobb två personer ska utföra. Die Elektrizität macht teuer.
*Efter urättat förvärv är det PJDB. Post-Job-Debriefing. Det ska skötas...
Morgonkviddeviddevist / Rudan

-38 kvadrat och jag kan inte hitta mina byxor.

... Sa DjB nyss frustrerat. Ja, det är förunderligt hur man kan förlägga något så basalt som sina byxor. Särskilt på 38 (37,3) kvm. Men alla har vi varit där, jag är varken den första eller sista att kasta stenen.
Jag har införskaffat mig en påse jordärtskockor. Närodlade (Urshult) och färska. Jag har aldrig tillagat det förut så det ska bli lite spännande. Må ni tro. Vi köpte förresten en närodlad majskycklig igår. Mmm. Tänkte vi. När jag öppnade plasten idag spred sig en vag fisos. Inte så genomträngande att jag kastade den direkt, nej det var ju ändå majskyckling. Jag rådfrågade DjB. -Antingen är kycklingen inte död och fes just på mig, vilket gör den synnerligen färsk, eller så är den lite unken. Lite än. För det luktar fis. Njaaa. Den stackars kycklingen blev i alla fall inte middag till oss. Istället för festmåltid blev det rotfrukter med rotfrukter. Och en fiskpinne här och där.
Jag erbjöd just Emma en söndagsölprovning (av en sorts öl) men då hon var strikt troende var det inget hon ville befatta sig med. Inte på Guds utsedda vilodag inte. Hmm, hur ska jag ta mig ur det här med äran i behåll, tänkte jag och ljög ihop en historia om att det var på grund av uteblivet kaffe som jag hade föreslagit något så dumt. Hon köpte nog det för hennes svar blev: "Mm-m. När man låter kaffet stå, då smyger djävulen sakta inpå". Jag antar att hon skrev det med präktighetsminen väl på plats. (Nu hade jag tänkt att länka till präktighetsminen men jag hittar'n för håen inte, i vilket fall som helst så FINNS det en bild på'at).
Så nu sitter jag här och lider mina kval, ty jag är en dålig människa. Jag tänkte med berått mod ägna mig åt något så kufiskt banalt som att süba en SÖNDAG. Om gräshopporna kommer så vet ni vem ni ska blam(e)a.
Klandervärdig / Rudan

Bakbestür

Emma och jag åstadkom en inte alls tosig toscakladdkaka i torsdags. Den dansade hela vägen ner i mitt svalg, kan man säga. Minus för att ugnen inte gjorde sitt, dvs den drog inte sitt strå till stacken. Plus för att kladd är ju ändå gott. Slutsats: Det såg ut som bajs men smakade inte som det. Fyra kluttar av fem möjliga.

Nu funderar jag på att göra chokladfondant. Som kladdkaka fast annorlunda? Eller? Det ser gott ut på pappret. Jag har bara inga bra formar till det. Kan man använda muffinsformar tros? Eller aluminiumformar? Svara mig!
I bakartagen / Rudan

14.00

-Träffade du Josse i helgen?
-Nej, jag jobbade hela helgen...
-Åh, vad synd. Jag fick ett hugg i magen när jag tänkte på att..
-Bugen?
-..tarmen. Buktarmen. Tunntarmen. Jag fick ett hugg i tunntarmen såå jag gick och bajsade. När jag kom tillbaka igen tänkte jag på att det är sorgligt att vi träffas så sällan.
-(frustande i luren)
-(andnöd)

Tid för kaffe?/Rudan


Lunchrapporten

Om jag någon gång skulle haft ett temaspinningpass skulle det hetat "Ingen spinning utan E-type". Minst varje låt hade varit E-type. Den mannen kan sin eurodisco.

Rätta mig om jag har fel, men jag tror att det finns en viss typ av musik som alla gillar. Åtminstone på spinningpass. Likväl ska vissa instruktörer envisas med att spela skit som är helt ODÅNSEBAR. Bruno Mars eller vad det var Emma sa. Spinninglåtar är väl för hånken inte samma sak som låtar man lyssnar på privat? Det är precis som att det är lite pinsamt att dra igång en ösig 90-talslåt (t ex E-type), så för att vara på säkra sidan, den creddiga, spelar de radiohits eller någon konstig skittechnoremix som kan vara i allitfrån 2 minuter till en kvart. Där sitter man på sin cykel och vet varken takt, ut eller in. Jag har svårt att hitta takten som det är. Bomtjackalack.

Igår var jag på ett bra pass. Hårdrockstema, sa hon. Jag tyckte i och för sig mer att det var någon typ av pudelrockstema, men inte mig emot. Det svänger lite hid å lide did. Hänger och slänger. Och det är DET man gillar.

Nu sitter jag här och undrar vart DjB blitt å. Jag är ju hungrig. Heeevar aer dooo?

Hungersduvan säger korrrkorrr uti magen min / Rudan

Hevorfor seder jag haer?



Undrar om jag platsar i Sahara Hotnights.

 

?/Rudan




Det ska skötas

Nu, innan jag gör NÅGONTING annat ska jag hänga upp den blöta tvätten. Annars vet jag vad som kommer lukta surt i slutet av nästa vecka.

Idog flit / Rudan





Torsdag eftermiddag och vi alla tar helg

Ska jag skriva en trudelutt? Just nu hittar jag inte min hårddisk. Annars hade jag kunnat lägga upp någon bild eller så. Smått och gott. Det känns aldrig bra när man inte hittar sin hårddisk. Varför förlägger man sin hårddisk? Om det nu är något man faktiskt vill hålla reda på så kan man ju anstränga sig lite för att ha reda på'en.

...Skrev jag, och hittade den just. DjB har någon gång sådär anklagat mig för att ha dålig koll. "Du har ju ingen koll", har han sagt. Häromsnudans, igår, hittade jag inte min nyckel. Hånken också, var kunde den vara? Till slut lämnade jag den åt sitt öde och förlitade mig på att DjB hade sin nyckel. Jag gör ofta det, förlitar mig på honom. Det är därför vi passar så bra ihop. Det, och att vi båda gillar fika. I alla fall så fick jag höra det då, att jag inte hade någon koll. Jaha, så fick man DEN krugan i plydet, inflikade jag buttert. På kvällen ringde modrami och talade om att hon hängt min nyckel på en stol. Vilken upprättelse! Hur skulle jag kunna veta det? För övrigt ett synnerligen fånigt ställe att hänga en nyckel på. Tsst, en köksstol. I och för sig på min plats, men jag är ju en crazy tjej på 23 höstar som ibland sitter här och ibland där. Där du inte är, för här är där där jag är. Och inte där.

Annars då? Jodå, man klagar inte. Lite småsnorig och lite ont i håedet men annars så. Jag tog tempen för att se om jag hade feber. Det kändes onekligen som minst 38,7. När den plingade att den var klar stod det 36,3. Vafan? Inte fick man ömka sig för det heller. DjB är sjuk på redigt i alla fall. Lyllos.

På återseende / Rudan


RSS 2.0