Till Emma och Magnus

Till paret som är som lång och lerhalm, som ägg och kaviar, som Piff och Puff. Because they're the cutest.. <3



 





/Rudan


Tisdagar med Murran

Åh! Tiden sinar så det står härliga till. Jisses. Men lite bilder piggar väl ändå alltid upp?



Jag tänkte först ha bildtext så att humorn och ibland ironin skulle framstå bättre, men vafasen! En bild säger mer än tusen ord ju. Särskilt bilden längst upp till höger, bilden längst upp i mitten, bilden i mitten i mitten och bilden bredvid den och bilden allra längst ner och sist. Haha! And there's more to come.

Jag känner mig villrådig, vimmelkantig och en bit mätt. Sova, jobba, äta, sova. Humdidum. Till nästa höst kanske tiden är mogen. Likt ett rodnat äpple som pärlande faller ner mot det daggvåta gräset i den gryende morgontimman. Kanske just så. Det kanske då är dags att visa omvärlden att här, här har ni en kvinna som läst både matte och svenska. Kvalitetsteknik. Sammhällskunskap. Yeah, you name it. Det bästa av två världar? Ja, kanske det.

Soda stream låter som diarré, det är kul!

/Rudan - uppåt väggarna.

Något att suga länge på.

Det finns en härlig tendens i min gemenskap tycker jag. I synnerhet finns denna tendens hos Snudan, Emma och mig. Antingen är det gymnasietiden som har medfört denna skada, om man ska kalla det det, men jag tror faktiskt att det är något medfött och det är mycket denna gemensamma förmåga som gör att jag tyr mig så bra till Snudan och Emma. Jag hör dem, med andra ord. 

I god tid hade jag och Ellen spånat i att gå på årets stand up-kväll på Borgen eftersom David Batra skulle dit. Vi missade ju Johan Glans. Vi hade inte bestämt det, oh GÖÖÖUUD nej. Sätta saker och ting på pränt bara sådär är inte vår stil. Jag pratade med Emma och hon och Mange hade också tänkt gå, eventuellt. Kruxet var att man bara kunde beställa på tisdagar mellan 11 och 18. Jag visste om detta och tänkte ringa första tisdagen, andra tisdagen, tredje tisdagen, fjärde tisdagen glömde jag att tänka på det och femte tisdagen hann jag inte. Sjätte tisdagen (sista dagen att beställa) skickar jag för att höra efter lite hur landet ligger. Att jag kom ihåg det då var mest för att Christer frågade mig om det.

Snudan: Oh göuD. SISTA DAGEN? Hur mycket ska de pressa mig di därna?

Emma: Nej gud är det någon som medvetet glömt att ta tag i det bara för att man inte orkat, så är det jag. ..och så har de bara teletid mellan 11-18, det är enligt mig dåligt.. Fy

Så fort en deadline dyker upp tränger svetten fram i porerna, andningen blir snabbare för att kulminera i en hyperventilation ju mer tiden sinar. Man blir nervös, man fattar efter sina papper, man gör allt annat än det man ska göra. Internetanvändandet stiger mot skyarna. Och det spelar ingen roll om deadlinen är om en vecka eller om två månader, det spelar heller ingen roll om det som skall göras egentligen är något man egentligen tycker är kul. Men det är rätt roande i efterhand, på ett internt sätt.

Snudan och jag fick våra biljetter, Emma blev utan då teletiden var mellan 11-18. Man måste ju hinna med att skita och äta också!

Det skickar mig flashbacks så det står härliga till. Hela gymnasiet var ju ett enda långt dåligt samvete över saker man inte gjort, saker man borde gjort, saker som var för tråkiga för att göras och framför allt saker som man glömt. Det är inte en slump att ett uttryck som Oh GÖÖUD inte bara spirar utan BLOMSTRAR i tillvaron. Det finns ju så många överraskningar att vänta! Så många tåg att gå miste om! Oh vilka uppslag jag får.


/Rudan

Måndagsklureri

Här sitter jag och läser killingbloggen en måndagkväll. Jag firade dagen med att hoppa över att träna och sova istället. Det var ett gemensamt beslut. Eftermiddagsluren var på tok för mysig för att reduceras till några minuter. Skillnaden var bara att DjB hoppade över ENA träningen han tänkt gå på (spinncoren) men åkte naturligtvis till den andra (hockeyträningen). Men vafan. Jag hade faktiskt träningsvärk i lördags. Någon måtta får det vara. Lördags blev bra, Snudan och Emma är allt ena helyllekvinns som vet hur man får till det där lilla extra. Tyvärr satte min karl P för det hela i mitt tycke på tok för tidigt. -Jag är trött. Jag är trött Linda! Jag går nu, för jag är trött!! Och så den trumpna minen. OH GÖÖÖUUUUDDD, jag som hade så trevligt diskuterandes ung ful John Travolta vs. gammal fet snygg John Travolta och annat matnyttigt. Men det är sant, man ska alltid gå hem när det är som roligast. Borta är de dagar då jag och Snudan styrde kosan hem inte förrän det ljusnade och Ohh Göööud, vilken ångest. Hela nästa dag förstörd. Jag kommer vara jättetrött. Jobbigt, oh göud. Vi var överens om att ta till fest, det ska man bara göra på vintern.

Tydligen så HADE David Batra varit nere på Pobben, men innan vi kom dit. Skit också! Jag och Snudan skulle ju på bästa Gun-manér uppehålla honom för resten av kvällen, men neeejdå. Och den chansen får vi aldrig igen! När vi kom dit fanns bara 38+ där och Paul Tilly. Jag tyckte att det kändes lite skämmigt att komma med något ica-relaterat så jag avstod. Han har nog hört sånt förr. Men de var väldigt duktiga allihop tyckte jag, aldrig känner man väl sig så stolt över Osby som vid sådana tillfällen. Tyvärr slår det en bara en stund senare efter den stoltheten över sin härkomst, att puben är skit och att nästintill ingen har tagit sig till borgen och således är borgen också skit. Varför går inte folk man ur huse på lördagar? Det tycker jag är dåligt. Nu får man ju skämmas om man slipper visa leg på puben. Det är ett gemensamt ansvar att göra det kul att gå ut i Osby. Nåja. Men överlag är det ju göttans att det är måndag! Lille Knörvel fyller år på onsdag, det skall firas!

/Rudan

Lite sådär.

Ibland plockar jag fram den prövade kvinnan inom mig. Vissa dagar är hon där bara, fylld till bredden av självömkan. Det är då jag kryper ihop i fosterställning och bara kvider. Oh GÖööUUud. Och i tidningen läser man om barnvåldtäkter. Det är synd om mig och världen är korrupt. Ja, allting är så sorgligt att hela dagen känns miserabel, jag går förbi en bil med registreringsnumret ONT 238. OH GÖUD, all denna smärta! När jag vaknar dagen efter funderar jag över huruvida jag skall köpa rött läppglans eller ej.

Ikväll ska jag till Snudan för en äkta halvkväll! Det är sista helgen Phisen är i stan så det blir fira av. : ) Jag tackade ja till att jobba helg, även om jag hört Knubans och Snudans varningsfinger för just densamma företeelse. Nu är det i och för sig bara lördag och man får väl vara lite till lags så här i början, tänkte jag. Men en halvkväll kan man väl kosta på sig ändå! Snudan berättade för mig att hon tänker att det är en vanlig vardag när hon jobbar helg, för att om hon skulle låta en liten liten tanke sina igenom att det faktiskt är helg så skulle även hon krypa ihop i fosterställning uti en större mån av hyperventilation. Hihihi, nog finns det en prövad kvinna i de flesta av oss.. Quinnor.

/Rudan

RSS 2.0