16.43

Jag funderade på att utbytesstudera så jag frågade lite om det och sådär. Utanför Europa är sista ansökningsdag 1 december men inom Ojråpa, vilket jag hade tänkt, är det inte förrän 15 februari. När jag fått reda på det ändrades min inställning direkt. Det är ju godan tidan. Jag behöver inte bestämma mig än på många månader, herreminje. Så när samordnaren mailade mig i måndags tänkte jag "Oh göud" och orkade inte läsa det. Konstig man är. Jag var redo att skriva under och skicka in papperna förra veckan.

-Hur många poäng fick du på tentan? sa J till A
-Fick du en miljard?! sa Kim.
-Hahahaha! sa jag. Wow, en miljard!
-Fan du måste vara nöjd med det.

På föreläsningar märks ibland olika typer av humor. Ofta är det jag tycker är roligt inte det som det skrattas mest åt. Tvärtom tycker många att sånt som jag inte alls tycker är roligt är roligt. Jag tycker till exempel inte att det är så himla roligt när läraren säger "vilken öl tycker ni är bäst? Höhö", "vad drack ni på nollningen?". Då skrattar många, speciellt killar. Någon måste svara: Slots har bäst APK! (Följdfrågan: Vad är APK? -Alkohol per krona!) Det är ju så crazy att en lärare som är VUXEN säger något om öl! Det som vi dricker när vi vill bli fulla!

Roligt är däremot när föreläsaren från SAPA visar en bild på en lyxkryssare med 3000 hytter och torrt säger "Hörni tjejer, det här är min båt. Nej, jag bara skojar." eller när teknikläraren säger "..miles per ljusår eller vad det nu är de räknar i". Hahaha! Roligt byxan! Ajjemän.

Min karl har börjat säga "hårt ska hårt stöpas". Jag misstänker att det är ett ordspråk vi själva hittat på. Ibland börjar vi säga något konstigt uttryck som antingen är helt påhittat eller kommer ifrån typ kvarteret skatan (de äldsta avsnitten) eller kanske percy tårar. Sånt som så många inte har sett. Sen får jag svårt att hålla isär sammanhangen vilket medför att jag kan säga något helt oförståeligt till en person och i efterhand komma på att det inte finns en chans i världen att han eller hon kan ha haft en uppfattning om vad jag pratade om. Tur att jag inte har så mycket vettigt att säga. Mest bara struntprat. Dumt.

Haha, miles per ljusår. Så tokigt. / Rudan



14.00

Har kommit in i ett bakstim. Så himla kul att baka va? Någon gång vill jag ha ett kök med alla bakattiraljer som finns. Inget knussel liksom. Vid det laget har jag säkert tröttnat på'at men grejerna ska jag ha! Man skulle kunna tro att jag som läser bloggar och gillar bakning läser och gillar bloggar om bakning. Njaaaeeeee. Kvinns som driver bakbloggar brukar vara så himla puttenuttiga. Till exempel var det en som hade bakat macarons. Sen hade hon VIRKAT macarons och lagt bredvid tjusigt på ett fat. Vad är grejen med macarons? Varför ska alla baka det? En ganska tråkig småkaka är vad det är. Småkakor överhuvudtaget är i regel inget att hetsa upp sig över. De fyller sin funktion, varken mer eller mindre. Det vill säga man får sitt socker och fett i sig till kaffet. Ingenting jag skulle bemöda mig att baka.. Men så är jag ju en bakverksGRIS.

-Hur ligger vi till i förhållande till kaffet? sa läraren igår. Det tyckte jag var kul. Hihi. He's been out there. In the tough reality. He sure knows the meaning of coffee. You can take the jobbegobbe out of the coffee breaks, but never the coffee breaks out of the jobbegobbe. He'll always know when the time is in. For some good ol' coffee. It doesn't even have to be that good. Frankly, the coffee can taste like burned Gevalia-piece of shit, it doesn't matter. As long as it is hot. Or at least not cold.

-Nähä, klockan är halv två. Ska jag sätta igång lite kaffe kanske? Vad säger ni? Ska jag sätta på? Hur många koppar?
-Jaså är klockan såpass? Jaa, men det kan du väl göra. Sätt du igång en full kanna, gör du det.
-Då gör jag det.

Så kunde det låta på provbänken förr i världen (2010). Gör det det än, Ellen? På tal om bakverk och så så bjöds det en gång på tårta där. Schwartzwaldtårta, mm. Vi var några stycken som skulle dela, men det var ändå rätt gott om tårta. Den förste som var framme tog en fjärdedel av den där 20-mannatårtan. Den där mannen var visserligen ett notoriskt kaktroll som alltid var först framme i kakburken (till visst förtret) men jag har aldrig sett något liknande. Det var som i en komedi. Jag tittade upp och såg min kollegas blick och vi ba HAHAHA inombords. Hihihihi utombords. Undrar hur sådana människor tänker. Det hade varit så intressant att veta. Inte ens barn gör så, han var typ 35.

Fikasuen / Rudan





Vad är en studafes egentligen? Någon? Har jag farit med hittepå?

"Hej, på en middag med vänner i lördags så sa värdarna plötsligt att de var studafes mätta. Jag och min sambon, skåningar sen födeln, hade aldrig hört uttrycket. De hävdar att det var mannens morfar i jonstorp som brukade säga så när han blev mätt. Jag bestämde mig för att googla och din sida kom upp. Min fråga till dig är vad ordet betyder för dig och var i Skåne du använder det.
Mvh
Mats"

Hej Mats! Vad kul att få en fråga. : ) Jag har bara hört ordet studafes i betydelsen karl, så jag tog för givet att det hade med stut att göra. En ungtjur liksom, ett förstärkningsord nästan. När jag skrev "en redig studafes på att.." menade jag "en jävel på att..". Men det är mycket möjligt att jag fått det helt om bakfoten. I vilket fall så trodde jag att ordet hörde göingskan till, en mycket ful variant på skånsk dialekt i nordöstra Skåne (Osby och Östra Göinge kommun). Dialekten låter inte riktigt skånsk och den pratas ju väldigt lokalt just där.

Jag kommer själv ifrån denna allra nordligaste del av Skåne och det är ju där jag har hört ordet så i så fall kan det väl stämma med vad dina vänner sagt och det är ju heller inte så konstigt om ordet inte hörts längre ner i Skåne.

"Ungtjursmätt", kan man inte säga det? Kastrerade djur äter väl väldigt mycket? Det tycker jag låter helt logiskt!

/Rudan








13.30

Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag kände ändå att jag skulle uppdatera. Kan ju hända att någon blir besviken när inläggen lyser med sin frånvaro här.. jag kan i alla fall tala om att det inte finns något att se på tv just nu. Nej det är mest bara skit. Ja, vad mer.. Jo, till middag hade jag och DjB en riktigt lyxmåltid; vitkål, laxkotlett och kokt ägg. Mmm-m. Smakerna gifte sig utomordentligt med varandra. En riktigt smaksensation. Man kan lätt tro att vi noga valt ut dessa råvaror för just detta ändamål, men så var faktiskt inte fallet. Det råkade bara vara det som fanns i kylskåpet. Inte konstigt folk går ner i vikt av att äta GI.

Något annat jag kan berätta är att Martin Stenmarck är med som omslagspojke och i reportage i den nya Stadium-tidningen. Där står han och åmar sig framför kameran, ajjemän. Svetten dryper så det står härliga till. Dock är jag tveksam till om han verkligen sprungit en mil innan fotosessionen eller om det bara är låtsassvett. "Bara på lek". En sån tanke för mig till nästa tanke; han ser väldigt manlig ut på dessa bilder och det är nog precis det han själv och fotografen vill att man ska se. En manlighet i all sin prakt. Men hur manligt är det att spraya låtsassvett över sig? Hur manligt är det att kyssa sin överarm? Nä, jag vet inte heller.

Förra numret var det Marie Serneholt på omslag och i reportage. Hon tränade helst magen hon. Vad bra, tänkte jag. Just magen är ju ett riktigt problemområde. Är magen svag så är människan inte glad. Eller nåt. Det är väldigt vanligt att människor får ont i magen på grund av att magmusklerna är för svaga. Människor med stillasittande jobb får som bekant ofta magbesvär. Yrkespersoner som lyfter tungt eller har monotona arbetsuppgifter är också i riskzonen för att få den där illasinnade magvärken. -Träna magen mer, brukar man få som råd när man söker för sina magbekymmer.

Jaaadå. Det finns mycket fåfänga. Man ska inte träna allsidigt för att må bra, nej det viktiga är att fokusera på EN muskelgrupp. För det är ju snyggt med definierade magrutor. Pinnben och -armar gör inget, men ett rejält sexpack ska man ha! Sen undrar man varför man får ont i sina leder och ryggar.

Pytt / Rudan

Uti vår numera bruna hage

Alla bilderna från i lördags var tydligen fula och dåliga. Men Snudans kamera är ju så bra? Jo, men det hjälper inte när motiven själva är fula.

Nu är vi anmälda till WIF:s 75-årsjubbe. BE THERE OR BE SQUARE. Då ska jag träffa Ämmsegummsan, änteförligen. Inte för att det var jättelängesen sist, men den quinnan kan man inte få nog av. Om hon kan få nog av mig vet jag inte, men jag blamear inte henne för det i så fall. Åhnej. Jag är en godmodig och fryntlig typ.

På torre är det dags Knubfler och Bobbe, ajjemän. Jag ska bara sitta där på min pluda och sörpla i mig båd' munstudecrescendo och tarmagnid. And Harry doesn't mind if he doesn't make the scene, he's got a daytime job he's doing alright. ÄR INTE DET ALLT MAN KAN BEGÄRA? Oh vad jag längtar. De där gamla stofilerna talar till mitt tondöva musiköra. När trudelutter om att segla till Philadelphia och om fredsmän ljuder sjuder jag av välbehag. Whoop de do? Nähä, nu blev jag rentav lyrisk.

Tentafjaset kom tillbaka redan idag och det gick braAaaAaa, fanvagött. Nu seder jag bara och väntar på att den rådna fiskahållfastetentan ska tidda in te mi. Den svårare av de bådom. Går även den vägen så är min lycka gjord. Åtminstone tillfälligt. Sen kommer verkligheten för det mesta ifatt och jag inser att jag inte ska vara så håens gla', vintern står för dörren och jag har varken samlat ekollon eller kottar.

Annars går bilen bra? som DjB brukar säga när en pinsam tystnad uppstår. Gör den det?

Rudis / Rudan

RSS 2.0